Spring naar de content

Waxinelichthoudergooier wordt niet vervolgd. Maar…

Terwijl GroenLinks en de SP tevergeefs een paneel uit de Gouden Koets willen zagen hoorde de waxinelichthoudergooier vandaag voor de Haagse rechtbank dat hij is ontslagen van rechtsvervolging. Maar: hij wordt wél gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting. Een schreeuw, een worp en inmiddels een jaar vast. Welkom in de wereld van Erwin L.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Dat er iets niet helemaal goed zit met Erwin L. wisten we al snel. HP/De Tijd ontdekte kort na de aanslag vorig jaar dat L. een meer dan 3000 woorden tellend epistel in de panelen van deze website had gedropt. Het is daarnaast ook buitengewoon onhandig om na de aanslag in Apeldoorn en het incident met de Damschreeuwer een projectiel naar de Gouden Koets te gaan gooien.

De rechtbank achtte vandaag bewezen dat L. koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima heeft beledigd en dat hij de Gouden Koets heeft beschadigd. Ook is poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan twee lakeien die naast de koets liepen bewezen, evenals bedreiging van zijn eigen broer.

Ter vergelijking: de Damschreeuwer zat een maand in voorarrest en loopt inmiddels weer vrij rond. Wel moet hij volgende week donderdag voorkomen vanwege de gebeurtenissen tijdens de Dodenherdenking van vorig jaar. Enfin, L. wordt dus volledig ontoerekeningsvatbaar geacht en zal daarom niet vervolgd worden. Wel een gedwongen opname van maximaal een jaar. Volgens Micha Kat is het allemaal een complot. Maar wat denkt u, wordt Erwin L. onevenredig hard gestraft?

Onderwerpen