Wordt Chris Christie de zwaarste Amerikaanse president ooit?

matthijs prinzen 4 okt 2011 Politiek

Het ziet er naar uit dat de Republikeinen nóg een presidentskandidaat erbij krijgen. Alsof het veld nog niet onoverzichtelijk en overbevolkt genoeg is. Gouverneur Chris Christie van New Jersey heeft het afgelopen jaar geregeld ontkend bezig te zijn met een kandidatuur, maar volgens insiders gaat hij toch nog een gooi doen. En het politieke zwaargewicht maakt nog kans ook.

Chris Christie lijkt op het perfecte moment in de race te gaan stappen. Niemand neemt Michele Bachmann ondertussen nog serieus en Mitt Romney heeft zijn achterban nog steeds niet weten te raken. Koploper Rick Perry krijgt de grootste lading aan kritiek over zich heen na een aantal onhandige uitspraken en abominabele optredens bij de debatten.

Christie’s naam zoemt al maanden door de Republikeinse wandelgangen maar de afgelopen week lijkt het publiek zo ontevreden met de huidige kandidaten dat Christie een grote kans toegedicht wordt, mocht hij alsnog meedoen. Dit laten ook de peilingen zien, want in een zogenaamde straw poll in Florida, een belangrijke indicator voor Republikeinse kiezers, stond buitenbeentje Herman Cain zelfs onverwacht bovenaan.

De gezette gouverneur van New Jersey heeft kwaliteiten waarmee hij ver kan komen. Hij is conservatief genoeg voor de Tea Party-aanhang, maar heeft ook liberale standpunten waarmee het electorale midden kan worden gewonnen van Obama. De rechtse nieuwszender Fox News is dol op zijn ‘no bullshit’-karakter en hij wordt geroemd om zijn adequate optreden tijdens orkaan Irene. Volgens sommigen is hij een pestkop, anderen zien in Christie dé man die het land wat kan opschudden na vier jaar Obama. Christie is namelijk een vooraanstaand criticus van Obama’s beleid.

Niet onbelangrijk voor Christie’s mogelijke kandidatuur, zijn vrouw Mary schijnt hem nu eindelijk toestemming te hebben gegeven.

David Letterman over de ‘400 pound president’:
<iframe width=”470″ height=”335″ src=”http://www.youtube.com/embed/ZS23-s7eqig” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Reageer op artikel:
Wordt Chris Christie de zwaarste Amerikaanse president ooit?
Sluiten