Spring naar de content

Sneaky trend

Nieuwe internettrend: naakt poseren met alleen iets voor je geslachtsdelen en de foto daarna op internet plaatsen. Australische pubers doen het met een hoed en Ai Weiwei-fans doen het met foto’s van hun idool, die het zelf weer met een knuffel doet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Karen Geurtsen

De Chinezen hebben een goede reden voor hun exhibitionisme. Hun regering is een onderzoek gestart naar Ai Weiwei nadat deze zelf foto’s maakte met enkel een lama-knuffel voor zijn geslacht. Uit protest en in navolging van hun idool plaatsen fans van de dissidente kunstenaar massaal (bijna) naaktfoto’s van zichzelf op het wereldwijde web, waarmee ze duidelijk willen maken dat naaktheid geen pornografie is.

Voor de Australische pubers ligt het wat anders. Hun Sneaky Hat-hype, waarbij ze foto’s van zichzelf met alleen een hoed voor hun geslacht op Facebook plaatsen, heeft zo op het eerste gezicht geen werkelijk doel. De vijftienjarige initiatiefnemers vonden het ‘gewoon grappig’, lezen we hier. Bij de wat minder dartele Australiers heerst nu de angst dat The Sneaky Hat kan verworden tot een ‘paedophile’s paradise. De Australische politie houdt de trend in de gaten.

Onderwerpen