Spring naar de content

Fox Newspresentatrice moet pepperspray drinken

Op internet is een petitie gaande om Fox News presentatrice Megyn Kelly een fles pepperspray te laten drinken. In een reactie op het pepperspray-incident op de campus van de University of California Davis, waar een groep protesterende studenten in het gezicht werd gespoten door de politie, zei Kelly aanvankelijk dat ze het incident betreurde. Tot grote ontzetting van velen vervolgde ze haar betoog: “Pepperspray is a food product, essentially.” De petitie roept Kelly nu dus op om live in de uitzending evenveel pepperspray te drinken als op de gezichten is gespoten. Al 26 duizend mensen hebben getekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De blonde presentratice is sinds haar uitspraken een geliefd mikpunt geworden. Naast de petitie is er een hype ontstaan om bij de foto van haar grappige bijschriften te plaatsen (hier meer).

Het is niet de eerste keer deze week dat Fox News ongelukkig in het nieuws komt. Uit onderzoek onder 600 inwoners van New Jersey bleek dat kijkers van Fox News minder op de hoogte waren van het actuele nieuws dan mensen die helemaal geen nieuws keken. Vaak wisten respondenten niet of Mubarak al was afgetreden in Egypte. Ook wisten ze niet dat Mitt Romney en Herman Cain de voornaamste presidentskandidaten van de Republikeinse partij waren.

Fox News staat bekend als een rechtse nieuwszender. Vaak nemen presentatoren in hun commentaren conservatieve standpunten over abortus, belastingen en euthanasie in. Ook wordt de zender gezien als fanatiek tegenstander van het beleid van president Obama.

Onderwerpen