Is Wilders nou voor of tegen dubbele nationaliteit?

bas paternotte 1 dec 2011 Politiek

Minister Piet Hein Donner (CDA) van Binnenlandse Zaken heeft vandaag een wet voorgelegd die het mogelijk moet maken dat gemeenten niet meer standaard de dubbele nationaliteit noteren van een pasgeborene. Donner wil dat van iedereen die in Nederland wordt geboren, alleen nog de Nederlandse nationaliteit wordt geregistreerd. Geert Wilders is gek genoeg tegen.

Donner trekt met de wet een lange neus naar Marokko dat in het buitenland geboren Marokkanen beschouwt als onderdanen van de koning. Een meerderheid van de Tweede Kamer wilde daarom dat ouders zelf kunnen kiezen onder welke nationaliteit hun kinderen worden ingeschreven. Donner was daar lange tijd tegenstander van maar is nu voor de druk van de Kamer bezweken.

Enter Geert Wilders:

[[image file=”2011-12/gw.jpg” align=”inline” ]]

Zoals bekend is de PVV fel tegenstander van dubbele paspoorten, dubbele loyaliteiten en wat dies meer zij. Nu is er dus een regeling in de maak die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld Marokkanen nog beter kunnen integreren in Nederland. En toch is de PVV tegen. Waarom is dat? U mag het zeggen.

Reageer op artikel:
Is Wilders nou voor of tegen dubbele nationaliteit?
Sluiten