Spring naar de content

14 jaar na Monica Lewinsky: Henk Bleker kan zijn geluk niet op

Het is vandaag 14 jaar geleden dat Matt Drudge het presidentsschap van Bill Clinton aan het wankelen bracht door te onthullen dat de president een relatie had gehad met de stagiaire Monica Lewinsky. Maar dat een jongere vriendin een politicus ook goed kan doen bewees Henk Bleker vandaag. “Ik weet hoe je een paard moet aanspannen, zeg maar. Echt waar!”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat de invloed van een presidentieel slippertje al gauw in de vergetelheid kan raken bleek bij het ‘oh ja’-moment toen schrijver dezes vannacht de tweet van Matt Drudge voorbij zag komen: “14 years ago tonight: Lewinsky broke on DRUDGEREPORT. Feels like seconds ago.” Veertien jaar gelden alweer, grappig genoeg ziet de website van Matt Drudge van toen er nog bijna hetzelfde uit als nu. Maar domme Clinton, had hij er niet veel beter aan gedaan eerst te scheiden? Want zo’n jong ding (niet noodzakelijkerwijs uit de achterban) kan ook leiden tot veel geluk.

Want neem nou Henk Bleker. Dat een jonge vriendin een politicus goed kan doen ziet u hieronder. Kijk eens wat een blijdschap en levensvreugde de staatssecretaris EL&I tentoonspreidt. Bijna zes minuten puur enthousisasme. Iconische uitspraken als “U vraagt mij een soort Obama van de kippen te zijn” of “Ik weet hoe je een paard moet aanspannen, zeg maar. Echt waar.”

Of zoals NOS-verslaggever Xander van der Wulp zegt: “Bleker-filmpje is sowieso epic! Daar gaan mensen uit de psychologie, mediacommunicatie en de politicologie op afstuderen.” Aanleiding voor het gesprek is overigens dat Bleker deze week in Elsevier zegt beschikbaar te zijn voor het CDA-leiderschap. Wat hij vervolgens ontkent. En ook weer niet. Want: “Ik laat de kar nooit stil in de modder staan.”

Onderwerpen