Telegraaf: het wordt winter! Wat zegt dé Almanak?

bas paternotte 21 jan 2012 Politiek

Nauwelijks opgepikt in de media: de transportkou roert zich. Gaat het toch nog winter worden? De Telegraaf denkt van wel. Maar: “Eerst moeten we nog een paar dagen afrekenen met de restanten van een stormdepressie die naar Scandinavië trekt.” Wat zegt de Enkhuizer Almanak?

Niets zo veranderlijk als het weer. In oktober doken de eerste verhalen op: de ‘Horrorwinter’ (of ‘Winter des Doods’) was op komst. Op maandag 10 oktober was het zover: meteoroloog Dennis Wilt van Meteoconsult callde het. Er was een ‘ijskoude winter’ in aantocht, in november zouden we het merken. Cees Molenaars van het KNMI dacht daar anders over. Hij volgt de voorspellingen ‘met belangstelling’ maar een Winter des Doods bleek toch echt niet te voorspellen.

En vandaag De Telegraaf. ‘De winterkou loert‘, kopt de Krant van Wakker Nederland. “De omslag naar koud vriesweer in ons land komt steeds dichterbij. Bleef vorst tot nu toe in december en januari beperkt of zelfs geheel uit: na gisteravond gaan ook de nieuwste berekeningen van vanmorgen richting een interessante vorstperiode, die vanaf eind komende week moet ingaan,” aldus ‘onze weerman’.

De anonieme weerman sluit niet uit dat we de schaatsen nog gaan onderbinden. “Voor het eerst deze winter lijkt dan sprake van snel toenemende kans op natuurijs voor talloze smachtende schaatsliefhebbers.” Zei iemand daar Elfstedentocht?

[[image file=”2012-01/enkhuizer.jpg” align=”left” ]]De weerredactie van HP/De Tijd baseert zich echter uitsluitend op de Enkhuizer Almanak. Wat zegt de Almanak over vandaag? “Neerslag en wind.” Wanneer u nú even naar buiten kijkt, ziet u gelijk de kracht van de Almanak. Wat zegt het boekje over een mogelijke winter des doods? Vanaf 14 februari wordt het ‘helder en koud’. Daarna wordt het ‘winderig en koud’, een toestand die zal duren tot 25 februari. Daarna volgt neerslag en veranderlijk weer. U begrijpt, het wordt winter van 14 tot 25 februari. Meer voorspellingen vindt u hier.

Reageer op artikel:
Telegraaf: het wordt winter! Wat zegt dé Almanak?
Sluiten