Spring naar de content

Occupy de wereld met seks

Opmerkelijk nieuws uit Zürich: in het progressieve kunsthuis Cabaret Voltaire riep de New Yorkse Reverend Billy afgelopen weekend de Occupiers op tot orgies in banken. Zijn visie: “Laten we ons al orgieënd door het bankwezen begeven, vrijen in CEO’s kantoren.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pauline Bijster

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Reverend Billy is van de ‘church of stop shopping’, zo valt te lezen op zijn site, een beweging gerelateerd aan de Occupiers in New York. Reverend Billy’s idee om te demonstreren door middel van publieke vrijpartijen is geïnspireerd op een actie van de Russische groep straatkunstenaars Voina – ‘oorlog’ in het Russisch – van vorig jaar. Voina organiseerde een orgie in het Timiryazev State Biology Museum in Moskou om de draak te steken met de verkiezingen. De orgie verscheen in veel media.

Voina is bekend om zijn provocerende kunstuitingen, een ander project is een diner ín de metro onder Moskou. Of het kunst is of niet, iedere actie zorgt voor een buzz – mensen gaan erover praten. Reverend Billy stelt nu dat orgies de oplossing voor alles zijn: met wat kun je nou beter die 1 procent benaderen dan met liefde?

<iframe src=”http://player.vimeo.com/video/10365363?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0″ width=”470″ height=”320″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe><p><a href=”http://vimeo.com/10365363″>VOINA on Reuters tv</a> from <a href=”http://vimeo.com/user930322″>VIUlyanov</a> on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Onderwerpen