Spring naar de content

Mannen, stop met huilen bij romantische films. En knuffel me niet

Wie heeft bedacht dat vrouwen van knuffelmannen houden? Is het écht zo, of is het een sociaal wenselijk antwoord in seks-enquêtes? Nu.nl vertaalde een artikeltje van de Daily Mail: uit onderzoek van het ijsmerk Häagen-Dazs blijkt dat vrouwen niet meer van macho’s houden, maar van zachte mannen die willen knuffelen. Volgens mij willen vrouwen dat helemaal niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pauline Bijster

Wellicht denkt de directeur van het ijsmerk dat hij meer ijsjes verkoopt, als blijkt dat mannen van knuffelen houden. Gezellig op de bank samen chocoladeijs eten voor een romantische komedie, waarbij manlief tranen met tuiten huilt, terwijl hij je knuffelt?
Mij niet gezien.
Dat kan ik ook wel zonder man.  
Natuurlijk, het is best fijn dat mannen hun vrouwelijke kanten ook steeds beter kunnen tonen tegenwoordig. Dat ze het ook kunnen uitspreken als ze ergens mee zitten, bijvoorbeeld. Maar de echte macho kan dat sowieso. Die is stoer, en gaat zijn eigen gang, maar die is niet bang voor zijn eigen vrouwelijke kant.

Welke vrouw valt er nu serieus op mannen die knuffelend en huilend op de bank willen zitten? Daar is toch niets spannends meer aan? Laat hem ook lekker zijn eigen gang gaan. Laat hem soms een lonesome cowboy zijn, soms een onbereikbare vreemde, soms een bierdrinkende egoïst. En soms dan samen met jou. En laat het knuffelen dan tenminste een beetje sexy zijn… Je moet er toch niet aan denken dat de beste man géén man meer is? Dat het niet meer iets anders is dan wat je zelf bent?

Bovendien moeten we tegenwoordig trouwen en samenblijven en sleur maar accepteren, gaat de helft van de mensen daardoor vreemd, maar gelooft niemand dat zíjn of háar partner vreemd gaat, en uiteindelijk maakt het allemaal niets uit want de perfecte man bestaat in vrouwenogen toch niet. In wat voor truttig tijdperk zijn we dan terecht gekomen? Mijns inziens moeten vrouwen stoppen met proberen mannen in vrouwen te veranderen. Want stel dat het lukt, dan vinden die vrouwen er echt niets meer aan. Geloof me. Wat ze dan ook invullen op Häagen-Dazs vragenlijstjes.

Onderwerpen