Spring naar de content

Liegt EP-voorzitter Martin Schulz over zijn gesprek met premier Rutte?

Welk woord weegt zwaarder, dat van premier Rutte of de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz? Martijn van Dam (PvdA) wilde van de eerste minister weten of het klopt dat hij in het gesprek vorige week donderdag met Schulz afstand heeft genomen van het PVV Polenmeldpunt. “Nee,” zei Rutte vanmiddag tijdens het Vragenuur. “Ja,” zei Schulz nog vorige week.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Onduidelijkheid alom. Tijdens de gezamenlijke persconferentie herhaalde Rutte zijn mantra: de Nederlandse regering is niet verantwoordelijk voor de PVV-website en hij heeft geen zin om op elke strapats van de partij van Wilders te reageren.

Zorgwekkender is dat Schulz na die persconferentie iets héél anders aan NRC Handelsblad vertelde. Of zoals Brussels correspondente Petra de Koning schrijft: “Volgens Schulz heeft Rutte hem in het gesprek wél gezegd dat hij ‘volledig afstand neemt’ van het meldpunt. Maar Schulz vindt dat Rutte dit ook publiekelijk moet doen. Hij zei: “Het is een intelligente politicus. Hij zegt natuurlijk dat het meldpunt geen initiatief is van zijn regering.””

Interessant, zou de voorzitter van het Europees Parlement écht zo dom zijn om te liegen tegen NRC Handelsblad? Of zou premier Rutte zojuist de Kamer verkeerd hebben ingelicht? Wordt vervolgd.