Spring naar de content

Burgemeester Wolfsen kan niet rekenen op steun van Diederik Samsom

MET UPDATES – Kandidaat PvdA-leider Diederik Samsom ziet een tweede termijn van Aleid Wolfsen als burgemeester van Utrecht niet zitten. “Ik kan mij niet heel erg goed voorstellen dat dat een optie is. Als hij daar zelf voor gaat zullen we zien hoe dat werkt.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Samsom deed zijn uitspraken gisterenavond tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Hij vindt het beleid van Wolfsen ‘niet op alle punten even succesvol’. Een tweede termijn van de burgervader kan niet rekenen op de steun van Samsom: “Ik heb besloten eerlijk te antwoorden op directe vragen. Ik kan mij niet heel erg goed voorstellen dat dat een optie is. Als hij daar zelf voor gaat zullen we zien hoe dat werkt. Ik denk dat een andere burgemeester van Utrecht gelukkiger wordt en dat Utrecht gelukkiger wordt van een opvolger.”

Pijnlijke opmerkingen voor de Utrechtse burgemeester die niet op de steun van Den Haag lijkt te kunnen rekenen. Eerder hadden Hans Spekman en Ahmed Marcouch al kritiek op hun partijgenoot. In zijn eigen stad ligt de affaire op affaire stapelende  Wolfsen al langer onder vuur.

UPDATE, 9:50 uur – Arme Aleid Wolfsen. De kandidatuur van Samsom wordt gesteund door de Utrechtse PvdA-wethouder en loco-burgemeester Rinda den Besten. Vijftien sociaal-democratische wethouders uit de grote steden scharen zich vandaag achter Samsom in een steunbetuiging.

UPDATE, 10:43 – Samsom biedt Wolfsen excuses aan. Niet voor zijn twijfels, wel voor de manier waarop hij deze naar buiten heeft gebracht.

Beelden van Samsom ziet u hier onder met dank aan de collega’s van De Nieuwe Utrechter.