Spring naar de content

Leer de Al-Assads kennen via hun aankopen

Enerzijds is hij een ‘gewone’ dictator in het Midden-Oosten: zeer gewelddadig, de media controlerend, levend in een eigen wereld. Van de andere kant is Bashar al-Assad – en zijn in Londen geboren vrouw Asma – een dictator van deze tijd. Hij spreekt Engels, heeft een e-mailadres en een iTunes-account. Osama Bin Laden ging daar toch verstandiger mee om. Nu liggen er ruim 3000 e-mails van de familie Al-Assad op straat. Een mooie manier om ze wat beter te leren kennen. Een Top 8.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

1. In de categorie ‘just to say I love you’ wordt er een mooie studentenfoto van Bashar rondgestuurd met de begeleidende tekst ‘so cute’ 

2. Asma houdt van mooie schoenen, maar deze ‘christelijke Louboutin’ schoenen horen natuurlijk niet in de garderobe. Check hier overigens de voorjaarscollectie.

3. Niet alleen Mark Rutte heeft een nep-twitteraccount, ook de familie Al-Assad is doelwit. Wat doe je dan? Je stuurt een mailtje naar Twitter en vraagt of ze de accounts willen verwijderen. Reactie van Twitter? “Twitter users are allowed to create parody, commentary and fan accounts.”

4. Net als u en ik stuurt ook Assad wel eens leuke filmpjes door, bijvoorbeeld van een goede illusionist bij America’s Got Talent. Wat je noemt net David Copperfield!

5. Kogelwerende kleding blijkt tegenwoordig niet erg duur te zijn, maar de Al-Assads kopen veel op internet en weten dus hoe ze moeten zoeken.

6. Op het moment dat Chinese Ming-vazen bij Harrods in de aanbieding zijn moet je natuurlijk je slag slaan. Toch even 15% korting meepakken.  En vergeet de fondue-set niet!

7. Bashar Al-Assad leest graag een biografie, zoals die over Steve Jobs, waar Asma een Harry Potter-fanaat blijkt te zijn.

8. Bashar heeft een brede muzieksmaak, zo blijkt uit zijn downloads vanuit zijn iTunesaccount. Lekker fout met Right Said Fred, maar ook de knaller van een hit van LMFAO getiteld Sexy and I know it is populair.

BONUS-MAIL – Wie heeft eigenlijk de broek aan thuis? Asma, aldus Asma. Ze verwoordt het subtiel: “Ik ben de echte dictator.

Onderwerpen