Spring naar de content

Brinkman wil de macht in Noord-Holland; haalt Ehsan Jami terug naar Binnenhof

MET UPDATE – Het zou zomaar kunnen dat Hero Brinkman de Statenfractie van de PVV in Noord-Holland ‘overneemt’ van de PVV. Het merendeel van de fractie zou solidair met hem zijn. Ondertussen keert Ehsan Jami terug naar de Tweede Kamer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Brinkman komt vanavond in Haarlem bijeen met zijn fractie om te praten over zijn vertrek bij de PVV. Belangrijkste onderwerp van gesprek zal de positie van de Noord-Hollandse fractie zijn ten opzichte van de landelijke partij. Brinkman hoopt dat de gehele fractie zich afscheidt.

“Opvallend genoeg is de kans levensgroot dat dit ook gaat gebeuren: een meerderheid van de fractie steunt Brinkman onvoorwaardelijk, de overgebleven twee Statenleden willen eerst het verhaal van Hero Brinkman aanhoren voordat ze een definitieve beslissing nemen, maar is niet van plan het op een scheuring binnen de fractie te laten aankomen,” schrijft De Dagelijkse Standaard. Het weblog wist gisteren ook als eerste te melden dat Brinkman ging opstappen als PVV-Kamerfractielid.

Nu Brinkman voor zichzelf is begonnen keert ook Ehsan Jami terug op het Binnenhof. Jami verliet de PVV in augustus vorig jaar omdat hij zich volledig op zijn studie wilde richten. “Maar Hero heeft gevraagd of ik weer zijn politiek assistent wil worden. Ik ben al jarenlang goed met hem bevriend dus daar kon ik geen nee tegen zeggen,” zegt hij tegen HP/De Tijd. Jami blijft wel doorstuderen en gaat vooralsnog een dag in de week op het Binnenhof werken.

Brinkman noemde gisteren Jami expliciet tijdens zijn persconferentie en zei teleurgesteld te zijn dat hij geen PVV-Kamerlid kon worden vanwege zijn dubbele nationaliteit.

Update 16.32 – In een wat cryptisch persbericht laat de PVV weten dat elf provincies achter de partij blijven staan. Noord-Holland lijkt dus verloren voor de partij van Wilders.

Onderwerpen