Spring naar de content

Double O Bama: Karl Rove slaat terug

Het was een pijnlijk moment voor Barack Obama toen tijdens een gesprek met zijn Russische collega Dmitri Medvedev eind vorige maand de microfoon bleek open te staan. American Crossroads, de lobbyclub van Karl Rove – oud-medewerker van president George Bush de Jongere – ziet eindelijk zijn kans schoon om de president eens goed aan te pakken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Obama zei tijdens de nucleaire top in Seoel vorige maand dat hij eerst moet worden herverkozen voordat hij toezeggingen kan doen over het raketschild in Europa. Hij zou dan ‘flexibeler’ zijn wat beteft de verhoudingen tussen de Verenigde Staten en het voormalige Rijk van het kwaad (dixit Ronald Reagan).

Want dat is wat het Super Pac van Karl Rove doet met Rusland: het vergelijken met de Sovjet-Unie van weleer. In het – buitengewoon geestige –  filmpje is het Rode Plein te zien, beelden die doen terugdenken aan de 1 mei-parades uit de tijd dat de VS en Rusland nog lijnrecht tegenover elkaar stonden.

Het enige wat we ons afvragen: was 007 nou niet juist niet de held die het vrije westen menigmaal voor de ondergang wist te behoeden?

Onderwerpen