Spring naar de content

Verdeeldheid in PVV-fractie?

Geruchten gaan rond dat er heibel is binnen de PVV-fractie en dat daarom het Catshuisberaad is geklapt. Nietes! zegt Geert Wilders op Twitter, Welles! zegt VVD-fractievoorzitter Stef Blok, Nietes! sms’t Wilders naar de media.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De primeur was voor De Dagelijkse Standaard vanmorgen. “Vijf PVV’ers dreigden uit de fractie te stappen“, LPF-toestanden dus. Ten minste vijf parlementariërs hebben vrijdagavond gedreigd uit de fractie te stappen als de PVV zou tekenen voor het klaarliggende onderhandelingsresultaat, aldus het weblog. VVD-fractievoorzitter Stef Blok bevestigde zulks indirect vanmiddag in Buitenhof: Wilders meldde zaterdag op het Catshuis dat hij was teruggefloten door zijn fractie.

Nog tijdens de uitzending pakt Wilders zijn BlackBerry-telefoon en tikt een Nietes! in nog geen 140 tekens.

Blok blijft bij zijn stelling: Wilders kreeg het voorstel niet door zijn fractie maar wilde zelf wel instemmen. Tegelijkertijd sms’t Wilders naar de media dat hij überhaupt niets aan zijn fractie heeft voorgelegd vóór de breuk. Leest u even mee wat parlementair verslaggever van Novum Nieuws Roelf Jan Duijn daar over zegt:

Maar dat roept dus nog meer vragen op want Wilders twittert en sms’t niets over wat er in de fractie vóór de breuk is besproken. En hij neemt zijn telefoon vanmiddag ook al niet op. Heeft De Dagelijkse Standaard het bij het rechte eind?