Spring naar de content

Voilà: de Boer Zoekt Vrouw voorbeeldbrief

Bijna drieënhalf miljoen mensen keken naar de nieuwe Boer Zoekt Vrouw. Hoe komt ú in contact met uw droomboer?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ivo van Woerden

Het was een soort langgerekte en zeer gelikte aflevering van Man Bijt Hond, die kick-off van de nieuwe Boer Zoekt Vrouw. Met een identieke tweeling (Jan en Martin) die in hetzelfde blauw-wit geblokte overhemd een oproep deed voor een ‘levenspartner’. Met Willem, de eerste homoboer van het stel, die een vriend zoekt om samen de gehandicapten mee aan te sturen op zijn ‘biologisch-dynamische zorgboerderij’, met Arthur die dagelijks tien komkommers eet en er na 41 jaar al een beetje op begint te lijken. En met bloemenkweker Aad die iemand zoekt om zelf ‘weer een beetje op te bloeien’.

Stuk voor stuk mannen, en ook een vrouw, die het uiteraard verdienen om een maatje te vinden. Wat ze precies zoeken? Daar zijn ze niet zo duidelijk over. Ze gebruiken dezelfde vage termen die ook op datingsites circuleren: Iemand om leuke dingen mee te doen. Iemand die spontaan is en zorgzaam. Een levenspartner met een leuke uitstraling. De makke van dat soort taal is altijd dat niemand van zichzelf zal zeggen dat hij niet spontaan, zorgzaam en lief is. Iedereen kan zich dus aangesproken voelen.

Een brief schrijven aan een van de boeren moet dan ook een eitje zijn. Sterker nog, hieronder een voorbeeld waarbij u alleen maar hoeft door te halen wat niet van toepassing is (doe dat waar het *-teken staat). Print hem uit en stuur hem op. Of mail hem direct naar de boer van uw keuze.

Beste Aad/Henrieke/Arthur/Martin/Hans/Jan/Martin (de identieke tweelingbroer van Jan)/Henk/Johan/Willem/Doede*,

Tjee, ik wist niet wat me overkwam toen ik naar de kick-off uitzending van Boer Zoekt Vrouw keek. Ik zag jou voorbijkomen en ik zat direct aan de buis gekluisterd. Ik zag hoe je met de dieren/bloemen/komkommers/spruitjes/gehandicapten* omging en dacht: kijk nou toch wat een lieverd! Dat is er nou echt een van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Zo iemand die niet gelijk het achterste van zijn tong laat zien, maar waar ik direct aan merkte dat hij/zij* het hart op de juiste plek heeft zitten. Hoe kun jij nou zonder partner zitten? En waarom ben ik die partner niet?

Ik was namelijk zeer geraakt toen:
je Yvon zorgzaam van een plakje oma-cake voorzag en een beetje moest huilen omdat Yvon dat zat te voeden (Aad)/ Yvon je direct liet zien dat je hele tv-oproep niet nodig was en je gewoon naar een feest moest gaan om een man te vinden (Henrieke)/ je Yvon vertelde dat je 25 jaar geleden voor het laatst gezoend had (Arthur)/ je Yvon vertelde dat je na het overlijden van je vrouw nog een keer een date hebt gehad en daarna uit schuldgevoel bloemen op het graf van je vrouw hebt gezet, oh en hoe je dochter van acht nu de moederrol in het gezin heeft overgenomen (Martin)/ je slissend lachte (Hans)/ jij en je tweelingbroer beiden vertelden een levenspartner te zoeken omdat jullie samen lang genoeg alleen waren geweest (Jan en Martin)/ je Yvon vertelde dat je twee jaar geleden je vriendin verloor in een auto-ongeluk en nu weer verder wil, oh en door de kuiltjes in je wangen (Henk)/ hoe je bij Yvon opbiechtte dat je je schaamde voor je scheiding (Johan) / je zo openlijk uit de kast kwam, dat zal moeilijk zijn in de wereld van de zorgboerderijen (Willem) / Yvon je adviseerde om meer eten te gaan koken omdat je in je eentje zo een hele lasagne verorbert (Doede)*

Ik denk dat ik degene ben die het gemis dat je nu voelt kan opvullen. Ik ben een spontane, gezellige, zorgzame vrouw/man* die, als je het mijn vrienden vraagt, wel in is voor lekker gek doen. Ik hou van hard werken en van dieren/komkommers/bloemen/spruiten/gehandicapten*. Ik zou je graag beter willen leren kennen, zodat je ook kunt zien dat ik degene ben die je zoekt. Met mijn uitstraling zit het namelijk wel goed (zie foto’s).

Liefs,

… (vul hier uw naam in en voeg twee foto’s toe waarop u er op uw allerbest uitziet. De foto gaat de doorslag geven, dus denk hier goed over na. Photoshop biedt wellicht uitkomst. )

Stuur deze brief binnen twee weken op en besef dat u zomaar de hele zomer gefilmd kunt worden terwijl u spruitjes plukt, uiers betast, strobalen vertilt, tractor rijdt of lasagne eet. Vanaf 2 september wordt u een landelijke bekendheid. En besef heel goed dat u de hele zomer lang en ook daarna aan Yvon Jaspers vastzit.

Zin om te zien hoe Yvon Jaspers in haar oer-Hollandse kneuterig gestylede Volkswagen busje door het land trekt? Bekijk dan hier de eerste uitzending:

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.