Spring naar de content

Facebook verwijdert iconische PSP-poster

Koren op de molen van GroenLinks. Facebook heeft de iconische PSP-poster uit 1971 (Vrouw met koe) verwijderd van haar platform.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

VPRO/Geschiedenis, onderdeel van het themakanaal Geschiedenis 24, schrijft op haar Facebookpagina vanmorgen: “Facebook heeft het artikel over de verkiezingsposter van de PSP uit 1971 verwijderd van deze pagina ‘omdat deze de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden van Facebook schendt’. We zien hierop namelijk een blote mevrouw met heel veel haar tussen de benen. O ja: er stond ook een blote koe bij.”

HP/De Tijd is geen Facebook. Hier dus wel gewoon de poster

De bekendste verkiezingsposter is de door George Noordanus gemaakte PSP-poster uit 1971. Het verhaal van de in 2010 tot ‘beste verkiezings-poster sinds 1918’ verkozen affiche. De Pacifistisch Socialistische Partij ging in 1989 op in GroenLinks. Ineke van Gent is de laatste der Mohikanen die als oorspronkelijk PSP’er nu nog in de Tweede Kamer zit.

‘Vrijheid van meningsuiting’
GroenLinks is gepikeerd en schrijft vervolgens op haar Facebook-pagina: “Dat kunnen we niet over onze kant laten gaan! Wij komen zelf op voor vrijheid van meningsuiting, in Nederland en over de grens, en we laten onze eigen geschiedenis ook niet afpakken door Facebook.” De partij roept Facebookers op de gewraakte afbeelding zoveel mogelijk te delen.

Hell has no fury like a GroenLinkser scorned, Mark Zuckerberg.