Spring naar de content

Koop UGG’s. Maar ook het aandeel.

Ik weet niet hoe het met u zit maar ik heb in mijn naaste omgeving de eerste UGG’s al weer gezien, Martin Bril heeft voor dát fenomeen nooit een naam bedacht. Van UGG’s moet je iets vinden, liefde en haat liggen heel dicht bij elkaar. Ik zal het maar toegeven: ik hou er wel van maar vooral ook omdat het zo duidelijk is dat ze een oplossing bieden voor een probleem. Wie wil er geen warme voeten? Nu UGG’s er vooral voor vrouwen zijn (er zijn ook UGG’s voor mannen maar die zien er heel anders uit), worden de voordelen nog evidenter: vrouwen kopen immers bij voorkeur – zo lijkt het – schoenen die ze bij de eerste de beste gelegenheid weer uit doen. Ze zien er wel leuk uit maar ze zitten voor geen meter. In die behoefte voorzien UGG’s. Daar kun je ook op lopen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Dr. Doom

Gisteren ging het aandeel van moederbedrijf Deckers Outdoor Corp. op Wall Street door het putje. Nog maar een jaar geleden raakte de koers bijna 120 dollar, gisteren was daar nog 41 dollar van over. Aanleiding voor de koersval van 6 procent gisteren was een afwaardering door een gespecialiseerde analist. Hij had daar twee redenen voor.

Allereerst was daar de brief van Deckers aan zijn afnemers dat het de prijzen verlaagde van 210 dollar naar 195 dollar. Argument: de prijs van schapenhuiden is in Australië in een vrije val geraakt en dat voordeel wil Deckers graag doorgeven. Zo’n motivatie lijkt heel ongeloofwaardig. Waarom zou je als producent je inkoopvoordelen doorgeven als je spullen toch wel worden gekocht?

Nog belangrijker vond de analist een aankondiging op de uitverkoopsite www.beyondtherack.com voor een firesale dit weekend. Niet alleen de UGG Classic maar nog 37 andere modellen van UGG gaan in de uitverkoop. Nou ja dames, hou het in Nederland ook goed in de gaten, warme voeten voor een schijntje.

Als dat soort acties plaatsvinden, duidt dat hoe dan ook op krapper wordende marges voor de fabrikant. En dus lagere winsten. De vraag is het nu of Deckers de veerkracht heeft om terug te komen. Een verrassing zou natuurlijk ook kunnen zijn dat het verhaal van de schapenhuiden klopt en dat de marges misschien zelfs wel toenemen.

Het is niet makkelijk om vanuit Nederland in het aandeel te handelen. Maar als het wel kon zou ik het wel aandurven.

Over Dr. Doom
Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, DSM, KPN, Shell en Unilever en is Neutraal in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter.

Onderwerpen