Spring naar de content

Opiniepeiler VS: “Polls. Have. Stopped. Making. Any. Sense.”

Recentelijk bekritiseerde politicoloog André Krouwel in HP/De Tijd de methode die Maurice de Hond gebruikt voor zijn peilingen. In de Verenigde Staten is dit debat ook gaande en één van de bekendste ‘celebrity pollsters’ (ook in de VS kun je met je peilingen en het verklaren ervan op tv een bekendheid worden), Nate Silver van de New York Times, verzucht dat “Polls. Have. Stopped. Making. Any. Sense.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Wat wil je ook als je bedenkt dat er in 2008 maar liefst 1,687 peilingen waren in de VS, waarbij de respons-rate bij sommige daarvan maar 9 procent was. Hoewel enkele grote media (New York Times, Washington Post, ABC, NBC) de onbetrouwbare peilingen niet publiceren, blijven ze voor veel media toch nieuwswaardig. De paradox van de peilingen is dus dat het aantal polls alleen maar zal toenemen terwijl de zeggingskracht verder afneemt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Lees hier het uitgebreide artikel in New York Magazine over de polls.