Spring naar de content

Amerikaanse wapenlobby opent de aanval op Obama’s kinderen

De ingrijpende plannen van Barack Obama om wapengeweld te beteugelen zijn hard veroordeeld door de Amerikaanse wapenlobby club NRA (National Rifle Association).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

De president wil dat er een verbod komt op ‘militaire’ aanvalsgeweren en ook moeten mensen die een wapenvergunning aanvragen beter gecontroleerd worden; magazijnen voor meer dan tien kogels zijn niet langer toegestaan. Daarboven heeft een commissie een lijst met 23 punten opgesteld om de veiligheid van kinderen op scholen te verbeteren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De reactie van de NRA op deze plannen liegt er niet om. In onderstaande video noemt de lobbyclub de president een ‘elitaire hypocriet’, aangezien de presidentskinderen worden beschermd door gewapende politiemannen waar Obama een NRA-voorstel afwees om elke school in de VS bewapende bewakers te geven.