Spring naar de content

Amerikaanse marine: badzout is de nieuwe cocaïne

Vergeet coke, speed en XTC: badzout is de nieuwe partydrug. Tenminste, als we de Amerikaanse marine moeten geloven. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

In een verklaring waarschuwt de Amerikaanse marine voor de gevolgen van bath salts: “When people are using bath salts, they’re not their normal selves … They’re angrier. They’re erratic. They’re violent and they’re unpredictable…. People will start seeing things that aren’t there, believing things that aren’t true.”

Wat is er toch zo gevaarlijk aan badzout? Wel, aan badzout zélf is niets gevaarlijk. Bath salts in de betekenis van de Amerikaanse marine, zijn synthetische drugs, namaakdrugs. Ze hebben bijna dezelfde effecten als plantaardige drugs als cocaïne en hasj (zij het in mindere mate) maar ze zijn moeilijk als verdovend middel te herkennen. Vaak worden ze onder het etiket van badzout naar binnen gesmokkeld. Voor de rest is er (helaas?) geen enkele verwantschap met de potjes die u op uw badkamer heeft staan.

Het snuiven van ‘badzout’ kan voor veel plezier zorgen als je op volle zee op trainingskamp bent, maar de legerleiding is er minder blij mee. Vandaar dat er onlangs een officiele waarschuwingsvideo is gelanceerd. En de boodschap is niet mis: de gebruikers van bath salts worden agressieve jongemannen die kotsend en vechtend door het leven gaan en hun vriendin mishandelen. En ze houden van de muziek van Skrillex – dat is misschien nog wel het ergste.

Op Twitter vraagt men zich af: “Is dit een grap?” Nee mensen, dit is geen grap. Kijk zelf naar het karikaturale, bijkans hilarische waarschuwingsfilmpje van de US Navy:

———
Volg HP/De Tijd en Nick Muller ook op Twitter

Onderwerpen