Spring naar de content

Silvio Berlusconi, Angela Merkel en de Holocaust

Zondag werd internationaal de Holocaust herdacht. Ook op het centraal station van Milaan waar de Italiaanse premier Mario Monti de Duitse bondskanselier Angela Merkel had uitgenodigd. “Duitsland zal altijd verantwoordelijk blijven voor de misdaden van de nazi’s,” zei Angela Merkel. Silvio Berlusconi zei dat Benito Mussolini goede dingen deed voor anderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Monti had niet gevraagd of Silvio ook wilde komen. Maar sommige mensen hoef je niet uit te nodigen om er vanuit te gaan dat ze komen. Die komen gewoon. Op feestjes geef je ze beleefd een glas van je slechtste wijn en hoop je dat ze zich snel vervelen, nog meer dan dat ze zich thuis vervelen. Silvio Berlusconi moet zich gisteren mateloos verveeld hebben. Het was dan ook zondag. Zijn maîtresses waren bij hun oma’s op bezoek.

Angela
Angela, met de ‘onneukbaar dikke kont’. Angela was zijn type niet. Maar stiekem verlangen we allemaal wel eens naar mensen die onze types niet zijn, dat zit in onze natuur. Het gaat de eentonigheid van het leven tegen. Angela was nooit op zijn flirterige pesterijtjes ingegaan. Tot zijn grote ongenoegen. Alleen lesbiennes zeggen ‘nee’ tegen Silvio. Mario Monti had hem niet uitgenodigd voor de Holocaustherdenking op het station van Milaan. Zijn, Silvio’s, Milaan. Mario Monti ging zijn, Silvio’s, ngela nu waarschijnlijk inpalmen. Zoete woordjes toefluisteren. Terwijl vrouwen helemaal niet van zoete woordjes houden. Je moet ze beledigen. De echte vrouwen zullen je er vervolgens van langs geven. Dat is Silvio’s geheim voor vuur in de slaapkamer.

Zijn Angela
Silvio besloot ook naar het centraal station van Milaan te gaan. Uitnodiging of niet. Mario Monti had al genoeg van hem afgenomen. “Duitsland zal altijd verantwoordelijk blijven voor de misdaden van de nazi’s,” hoorde hij Angela zeggen. Arme Angela, dacht Silvio. Al heeft ze een solide figuur, hoe kan een mens zoveel leed dragen? Wat haalt ze zich op de hals. Silvio Berlusconi maakte zich een voorstelling van hoe hij de hals van Angela zou masseren. Met een beetje Sardijnse olijfolie.

Mario
Zonder succes probeerde Silvio de aandacht van Angela Merkel te trekken. Ze had geen oog voor hem, ze had alleen oog voor Mario. Met zijn grijze haren en gerimpelde gezicht. Een lijk. Dat was het enige woord dat Silvio voor Mario Monti kon bedenken. Uit verveling herhaalde Silvio nog maar eens tegen de pers wat voor held Mussolini voor hem was. Mussolini had veel goede dingen gedaan. Mussolini had het Duitse regime omarmd. Zoals hij, Silvio, Angela nu zou willen omarmen.

Schuld
“Italië heeft minder schuld aan de Holocaust dan Duitsland,” hoorde Silvio zichzelf zeggen tegen de zwerm journalisten die steeds groter werd. Terwijl hij zich bedacht dat Angela dat vast een pesterige opmerking zou vinden. Als ze een echte vrouw is zal ze me er van langs geven. Silvio Berluconi bereidde zich voor op een zondag met alsnog vuur in de slaapkamer.