Spring naar de content

Weekend in politiek Den Haag: een Ledendag en 188 bijbanen

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen. HP/De Tijd maakte een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

Deze rubriek belicht de mens achter de politicus. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Mark Harbers
Het VVD-Kamerlid luidde het weekeinde vrolijk in met wat laagdrempelig volksvermaak. Amstel had zijn vrienden weer uitgenodigd een aantal liedjes te komen spelen. Volgens de woordvoerder financiën was het in Ahoy een groot feest. Ieder zijn ding, zullen we maar zeggen…

De VVD
Zou Mark Harbers er fit bij hebben gezeten zaterdag? De meeste VVD-Kamerleden waren dit weekend namelijk ‘gewoon’ aan het werk voor hun partij. In Den Haag werd de ‘Nieuwe ledendag’ georganiseerd. Partijleden konden op deze manier kennis maken met de partij. Een verplicht nummertje dus voor de Tweede Kamerleden, maar dat laat je natuurlijk niet blijken. Of zou het echt leuk zijn om ‘kansen te pakken om kennis en ervaring van VVD’ers in partij en fractie te verbinden’?

Jhim van Bemmel
In Jhim van Bemmel is er in ieder geval één politicus die openlijk twijfelt aan het door de VVD neergezette beeld. De gewezen PVV’er prikt door de gebakken lucht van overenthousiaste VVD’ers als Ard van der Steur. Maar hoe kan Van Bemmel hier eigenlijk over oordelen terwijl hij bij de PVV – een ‘partij’ zonder leden – zelf aan dergelijke georganiseerde gezelligheid heeft hoeven deelnemen?

Linda Voortman
De GroenLinkse oud-Stadjer maakte een oer-Groningse stamppot mous. Waarschijnlijk wilde manlief dat graag, want het is niet echt haar ding lezen we. Maar die was dan wel weer zo attent om de piepers te jassen. Uiteindelijk is het huishouden natuurlijk ook gewoon politieke compromissen sluiten: een beetje van jezelf, en een beetje van maggi.

Arie Slob
Man van het Tweekend is Arie Slob. Het immer goed geïnformeerde Dagblad van het Noorden wijst de Christenunie voorman aan als Koning van de Bijbaan. Wat bij Slob valt te prijzen is dat hij louter onbezoldigde nevenfuncties heeft. Maar het zijn er wel dusdanig veel dat zijn Kamerlidmaatschap én fractievoorzitterschap er onder zullen lijden, zo vrezen wij…