Spring naar de content

De zeven eenvoudigste websites ooit

Alles in het leven heeft de neiging om complexer te worden. Financiële producten, vrouwen, voetbaltactieken, oneindig veel tv-kanalen. En websites. Soms heb ik heimwee naar de tijd dat websiteadressen nog begonnen met geocities.com. Het tijdperk waarin het nog bon ton was om een treintje door je beeld te laten tuffen met daarachter de tekst “welkom op de site van Kees, ik schrijf hier alles over honden.” Helaas, das war einmal. Onder het motto ‘less is more’ selecteert HP/DeTijd daarom voor u zeven prachtige websites van ongekende eenvoud.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Jansen

1)      Wherethefuckshouldigofordrinks.com

Niet alleen eenvoudig, maar ook uiterst nuttig. Wat is de dichtstbijzijnde plek waar u een biertje kunt doen met uw vrinden?  U vult uw huidige locatie in en er komt een antwoord. Bij mijn eerste poging kreeg ik de shoarmatent om de hoek, niet helemaal de plaats te zijn voor gerstenat. Na een herkansing via de “no, this place looks like shit”-functie vond ik een acceptabele kroeg.

2)      Kanikeenkortebroekaan/moetikeenjasaan

Bent u niet één van de gelukkige die in het Caribische deel van ons koninkrijk woont, dan zult u zich regelmatig afvragen wat u aan moet trekken. In de winter is het gemakkelijk, maar wat te doen op semi-zomerse dagen? Kanikeenkortebroekaan en moetikeenjasaan helpen hierbij. Voor vrouwen is er de Rokjesdagbarometer, maar dat ondergraaft de definitie van Martin Bril. Vrouwen moeten immers, ‘als bij toverslag’, tegelijkertijd de blote benen onder een rokje steken. Mocht u zich afvragen: kanikeenbodywarmeraan?Nee, nooit.

3)      Whatthefuckshouldimakefordinner

Geen enkele inspiratie voor in de keuken? Klaar met de basilicum-tomaat combinaties van Jamie Oliver? Deze website helpt u, inclusief vegetariërsescape. De URL leert  dat eenvoudig niet simpel genoeg is voor Engelstaligen. Fucking eenvoudig, dat is pas echt goed.

4)      Carnaval of Kernafval

Lekker actuele website met koddige geluidseffecten. De Carnavalstraditie is niet in het gehele land bekend. Evenmin spreekt een ieder binnen onze landsgrenzen Limburgs. Deze website reduceert het feest voor het vasten tot zijn essentie.

5)      Is het al vrijdag/donderdag/weekend/vijfuur/ishetaltijdvoorbier

Het merendeel der natie leeft als kantoorslaaf, met het weekend als enige lichtpunt in ons verder ondraaglijke bestaan. Allemaal als we op maandag het domicile van onze baas binnen stappen denken we “was het maar vrijdag”. Ishetalvrijdag.nl beantwoordt of het ook al daadwerkelijk vrijdag is. Voor mensen met een Grieks arbeidsethos, ook wel parttimers genoemd, is er een donderdagversie. Structureel dorstigen kunnen surfen naar ishetalvijfuur, ishetaltijdvoorbier en kwartoverbier. Of natuurlijk rechtsonder in het scherm kijken. U zit er toch al.

6)      Is Arjen Robben geblesseerd?

Derk Boerrigter is uit vorm, Van Persie kan niks op de vleugel en Ebicilio heeft andere verplichtingen. Kortom, we hebben Arjen Robben nodig op het WK in Brazilië. Maar is hij wel fit?

7)      Je bent zelf een

Een ieder zal zich wel eens afvragen. Wie ben ik? En waartoe ben ik op aard?  Waar sta ik nou in deze al maar complexere wereld? Kasten vol zelfhulpboeken zijn er geschreven over de zoektocht naar authenticiteit en de ware ik. Een simpel antwoord kan gevonden op jebentzelfeen. De wereld is tenslotte een staafmixer.

——
 Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

  Volg HP/ De Tijd.

 Volg HP/ De Tijd op Facebook