Spring naar de content

Mammoet op Marktplaats, kan het nog gekker?

Eindelijk binnen handbereik voor iedereen (mits in het bezit van een goed gevuld spaarpotje): een mammoet. Gewoon te bestellen op Marktplaats, vanuit de luie stoel. En dat terwijl we vroeger allerhande duistere schuren, of de vrijmarkt op 30 april moesten afstruinen voor dergelijke unieke antieke pareltjes.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Simone Olsthoorn

Het kan een fascinerende tijdsbesteding zijn om op een druilerige zondagmiddag advertentiesites af te speuren naar de merkwaardigste artikelen. De mammoet is waar het gaat om opmerkelijke koopjes namelijk nog maar het topje van de ijstijdberg.

Niet zo lang geleden meldden we al, dat u, mocht u uw badkamer renoveren, er Hitlers wc-pot kunt installeren. En er staan nog veel meer Nazi-attributen te koop online, ook op Marktplaats. Een ‘Schiessbuch der Hitler-Jugend‘ bijvoorbeeld. Of een originele plaquette van de Führer.

Weird Stuff
Op Marktplaats zijn dus – zacht uitgedrukt – aparte zaken te koop. Hoewel het aanbieden van eerder genoemde aanstootgevende voorwerpen niet is toegestaan op Marktplaats, velt de online handelsplaats niet direct een waardeoordeel over andere vreemde, maar geoorloofde zaken.

Dat doet het Amerikaanse eBay wel, want op die site treft men een specifieke categorie aan voor alles dat buiten ‘het gangbare’ zou kunnen vallen, te weten: ‘Weird Stuff’. Onderverdeeld in Slightly Unusual, Really Weird en Totally Bizarre. Bij die laatste categorie, die de meeste nieuwsgierigheid doet opwekken, zijn ook Nazi-objecten te vinden. Verder staan er enkele teleurstellend flauwe grappen, in de categorie scheetkussens, te koop.

Baas boven baas
Nee, dan is de categorie Really Weird een stuk interessanter! Software om de loterij te kunnen winnen, dat is een investering die zich snel terugverdient. Of wat dacht u van een ‘vintage straightjacket’? Voor de lezeressen van 50 Tinten Grijs zullen we maar zeggen.

Zeker geen alledaags kledingstuk, maar ondanks een stevige zoektocht moeten we  concluderen: vreemder dan de mammoet van een luttele €275,000 wordt het vooralsnog niet. Bieden kan hier.