Spring naar de content

Alexander Pechtold hakt er op los en vega-moties bij GroenLinks

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Roelof Bisschop
De nieuwe bezuinigingen van het kabinet beheersen al dagenlang het nieuws. Dit jaar wordt er niet extra bespaard, de economie ‘moet niet kapotbezuinigd worden.’ De politiek toont zich voor even aanhanger van de Britse econoom John Keynes. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vraagt zich (terecht?) af waarom Keynes vooral in tijden van economische tegenspoed zo populair is.

Alexander Pechtold
Dat D66-leider Pechtold van hakken houdt is geen nieuws. Ook in het eerste maartweekend van dit jaar kan in huize Pechtold de open haard aan. De kou is het land nog niet uit en dus ging Pechtold naar buiten. En passent introduceerde hij de passende hashtag haxit. Het eindresultaat ziet u overigens hier.

Mona Keijzer
Zaterdagmiddag kwam het trieste nieuws naar buiten dat CDA-lid Herma Boom is overleden. Boom stond vijftiende op de kandidatenlijst voor de afgelopen verkiezingen en was dus bijna Kamerlid geweest. Ze werd gedood door haar man. Mona Keijzer reageerde gepast.

Linda Voortman
GroenLinks hield congres dit weekeinde. Belangrijkste punt was het onaangekondigde afscheid van Jolande Sap, die een minutenlange ovatie ontving, nadat ze vorig jaar (onder druk van de partijtop) was opgestapt als partijleider. Bijna even belangrijk was een vega-motie (een variant op de krokettenmotie) van de jongerenbeweging DWARS. Volgens hen zouden er louter vegetarische lunches geserveerd mogen worden tijdens partijbijeenkomsten. Een kat in het nauw maakt rare sprongen…

Paul Ulenbelt
Het slotakkoord van dit tweekend komt van Paul Ulenbelt van de SP. Hij voorziet een lange nacht voor PvdA-partijleider Diederik Samsom, indien hij op twitter de opgelopen schade wil herstellen. Die ‘schade’ liep hij op tijdens een gesprek met Sven Kockelmann (of was het nou Kokkelmans?), die Samsom behoorlijk het vuur aan de schenen legde in Oog in Oog. Terugkijken kan hier.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook