Spring naar de content

Vijf redenen waarom Christina Curry het volgen waard is

Vergeet Lieke van Lexmond. Vergeet Kim Feenstra. Vergeet Britt Dekker. Nederland telt maar een socialite en ze heet Christina Curry. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Waar de andere dames nog een serieuze carrière hebben of ambiëren, kan Christina echt niets anders behalve zichzelf zijn. De entertainmentwaarde hiervan is echter jaloersmakend groot. De volgende keer als men zich een beetje verveelt en alle goede boeken in de kast al uit zijn: stop met zappen. Volg Christina Curry. Om de volgende vijf redenen.

1. In het programma Op zoek naar God moet Christina even nadenken hoe ze zich aan de andere deelnemers (waaronder Kim Feenstra, die ze niet kent (!)) moet voorstellen. Uiteindelijk besluit ze: ‘de dochter van’. De dochter van wie? Adam Curry en Patricia Paay. Adam Curry heeft besje Paay al een tijdje geleden ingeruild voor Micky Hoogendijk, bij wie hij veel gelukkiger is. Bij Patricia zat hij altijd alleen maar een beetje op de bank te blowen. Dit doet mij denken aan wat Brad Pitt ooit zei over zijn relatie met Jennifer Aniston: hij zat altijd alleen maar een beetje op de bank te blowen. In andere kringen zou je dit trash noemen. Bij Brad en Jennifer en Adam en Patricia noemen we dit très Hollywood. En Hollywood equals: never al dull moment.

2. Christina groeide op in Londen. Daarna woonde ze even bij haar moeder in Amsterdam. Maar Amsterdam was te klein voor Christina. Aan de lopende band had ze in de openbaarheid ruzie met haar moeder. Deed Christina een pikante fotoshoot voor FHM, ging haar moeder in de Playboy. Ging haar moeder in de Playboy, zette Christina een filmpje op internet hoe ze haar tepel liet piercen. Misschien is dit niet helemaal de goede volgorde. Voor de smakelijkheid van de verhalen doet het er niet zoveel toe. Uiteindelijk gaat Christina bij haar vader en Micky wonen in de VS. Daar vat ze tenminste geen kou van de hele dag in haar blote kont lopen. Blote kont? Ja. Kijk maar op instagram.

3. In de VS krijgt Christina een vriendje met een Mexicaans uiterlijk. Een beetje een vrouwelijk type. Lang haar, inspiratieloze kleding. Je ziet onmiddellijk dat hij te zachtaardig is voor Christina. Toch houden ze het lang vol en Christina lijkt niet minder wild van hem te worden, de collectie blootfoto’s blijft zich uitbreiden. Mijn favoriet is Christina in een Amerikaans tienerbed, op een satijnen laken, met een fopspeen in haar mond. Dit kennen we niet in Nederland. Dit is next level.

4. Opeens wordt Nederland opgeschrikt door het nieuws dat Christina helemaal klaar is met Amerika en terug komt naar Nederland. Het blijkt uit te zijn met haar saaie verkering. Christina gaat voor de EO samen met Lieke van Lexmond, Kim Feenstra en Sanne Vogel (gaap, gaap en gaap) op zoek naar god. En ene Elle Bandita. Een rockzangeres. Een beetje mannelijk. Lange haren, inspiratieloze kleding. Die de andere kandidaten een beetje braaf vindt. Je ziet de twinkeling in Christina’s ogen. Christina braaf? Dan weet Elle Bandita niet wie ze voor zich heeft. Christina weet dat er maar een manier is waarop ze kan bewijzen wie ze is. Dat ze nog stoerder dan Elle Bandita is. Door Bandita te versieren. Voor de camera’s uiteraard.

5. Zoals het een ster betaamt, ontkent Christina aanvankelijk de relatie. Ze bepaalt zelf wel wanneer ze het nieuws de wereld in brengt. Het nieuws breng je de wereld in via twitter. Via instagram. Met Kerstmis zien we de eerste foto van haar en Elle Bandita op instagram. Gewoon, in hun kleren. Later knuffelend en zoenend. Op vakantie. Nog later is het Elle Bandita die uit de kleren gaat. Ze heeft er speciaal haar ‘marsipunani’ voor kaalgeschoren, zo zegt ze zelf. Christina heeft weinig bloot laten zien de afgelopen tijd. Zou ze dan eindelijk getemd zijn? Volg Christina. En we zullen het weten.