Spring naar de content

Expositie: Mayke Verhoeven

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 25-jarige Mayke Verhoeven uit Den Bosch.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Mayke Verhoeven (Den Bosch, 1988) deed een opleiding tot docent beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarna heeft ze een master beeldende kunst gedaan aan de Academie St. Joost in Breda, om zich meer toe te spitsen op het maken van kunst dan in het onderwijzen daarvan. Sinds september 2012 is ze full-time aan het werk in haar eigen atelier.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over haar werk:
“Je kunt iets dat je koestert onder een stolp beschermen. Afschermen. Zo zijn ook de mensen, dieren en dingen in mijn werk afgesloten. Kijk bijvoorbeeld naar de wassen vogel hieronder, die geen kant op kan terwijl hij waakt over zijn eieren. Het licht dat de eieren nodig hebben om uit te komen zal er tegelijk voor zorgen dat de vogel langzaam smelt.”

“Ik werk met verschillende media. Van grote tekeningen tot werk met licht en projectie. In mijn werk combineer ik gevonden voorwerpen met hun verhalen – waardoor er van zelf een nieuw verhaal ontstaat.”

Meer werk van Mayke Verhoeven vindt u hier.

NB: Op 27 april is er, vanwege de koninklijke feestelijkheden, een speciale Expo. Kunstenaars, jong of oud, die een portret van Willem-Alexander hebben gemaakt of gaan maken of iets anders voor de nieuwe koning hebben zijn zeer hartelijk welkom! Meer informatie vindt u hier.

Geen titel, 2012
Geen titel, 2011
Geen titel, 2011
Geen titel, 2011
Geen titel, 2012
Geen titel, 2012
Geen titel, 2012
Geen titel, 2012
Geen titel, 2010
Geen titel, 2013

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook