Spring naar de content

Expositie: Saskia Burggraafs kunst over verloren instincten

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 24-jarige Saskia Burggraaf uit Haarlem.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Saskia Burggraaf (Haarlem, 1989) studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, afdeling Autonoom. Haar werk bestaat uit performances, video-installaties en tekeningen. Ze is lid van het kunstenaarscollectief The Holls Art Collective en heeft haar eigen atelier in Haarlem.

Over haar werk:
“Mijn werk komt voort uit een fascinatie voor de verhouding tussen het individu en de collectieve identiteit. Ik pluis uit hoe sociale conventies uit de massacultuur werken en hoe de keus wordt gemaakt om daarvan af te wijken. In mijn werk leg ik de nadruk op ‘het alternatieve’; plekken waar andere sociale regels gelden dan daarbuiten. Een ‘heterotopie’ die reageert op de maatschappij, die onstaan is dóór deze maatschappij, maar er ook weer van af wijkt. Door met deze aspecten te spelen stel ik mijzelf en het publiek de vraag of wij nog wel dichtbij onze natuurlijke instincten staan.”

Meer werk van Saskia Burggraaf vindt u hier.

NB: Op 27 april is er, vanwege de koninklijke feestelijkheden, een speciale Expo. Kunstenaars, jong of oud, die een portret van Willem-Alexander hebben gemaakt of gaan maken of iets anders voor de nieuwe koning hebben zijn zeer hartelijk welkom! Meer informatie
vind je hier.

Chicken, The ultimate essence of balancing on an egg, 2012

‘Anne 2.0’ from Saskia Burggraaf on Vimeo.

Him or me, 2011
I am not a painter, he is not a, 2013
I don’t even want to hear your heartbeat! 2013
It’s a shame, 2013
Reality continues without you, 2010
Blozen is geen kunst, 2013
De mythe van de kunstenaar, 2013

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook