Spring naar de content

Stanleymes en tape zijn het weefgetouw van Jacky Hijstek

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 25-jarige Jacky Hijstek uit Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Jacky Hijstek (Rotterdam, 1987) studeerde Autonoom Beeldende Kunsten aan zowel de Willem de Kooning Academie in Rotterdam als aan het Alberta College of Art + Design in Calgary, Canada. Ze rondde deze studie vorig jaar in Rotterdam af. Na een aantal groepsexposities en publicaties is nu haar eerste solo-expositie te bewonderen: Solitude Is Bliss.

Over haar werk:
Het werk van Jacky focust zich op gefotografeerde portretten; zelf geschoten, maar veelal ook gevonden materiaal. Ze bewerkt deze door een portret uit papier te snijden en letterlijk te verweven met een andere afdruk van het portret. Zo kan ze een extra laag aanbrengen in de foto’s waardoor er een vervreemdend effect aan het kunstwerk wordt toegevoegd. Weven met papier, zoals ze het zelf noemt.

Meer werk van Jacky Hijstek en een overzicht van haar tentoonstellingen vindt u hier.

Jacky Hijstek. Zelfportret.

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in de reguliere Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook