Spring naar de content

De 5 beste tips voor Vaderdag

Je kan het bespotten. Het een sluwe vondst van Coca-Cola noemen. Weigeren eraan mee te doen. Maar eigenlijk is dat heel flauw. Je kan ook gewoon zeggen hoeveel je van hem houdt, op de dag die daarvoor in het leven is geroepen. Vaderdag. Maar op welke manier?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Vader heeft inmiddels al twee Webers. Een grote en een kleine. De grasmaaier is ook niet aan vervanging toe. De boeken die je cadeau geeft leest hij niet, want hij zit in een non-fictiefase. En de rookoven die hij op het oog heeft, krijgt hij niet. We zitten in een recessie. Ook op vader wordt bezuinigd.

1. Het kost net iets meer moeite dan iemand feliciteren op Facebook, maar het valt in dezelfde categorie: een foto van jou en je vader plaatsen, hashtag ‘papa’. Liefst van toen je nog een aandoenlijke leeftijd had. Zo ijdel ben je dan ook wel weer. Is leuk, maar ook een beetje gemakzuchtig.

2. Nodig je single vader op deze mooie dag uit voor The Inner Circle. The Inner Circle is een heel exclusieve, besloten datingsite waar je voor uitgenodigd dient te worden. Hier staan allerlei leuke, vlotte jongelui ingeschreven, die veelal van zeilen, drinken, en terrasjes houden. Ik moet erbij vermelden dat The Inner Circle een deurbeleid heeft, en dus ook mensen weigert. Geef hem in dat geval eerst een abonnement op de sportschool en het solarium cadeau.

3. Nodig je bezette vader uit voor Secondlove. Secondlove is een hele gore datingsite voor mensen met een relatie. Waar ze bij The Inner Circle nog beleefd vragen wat je passies zijn, op secondlove vragen ze ook wat je passies zijn. In de slaapkamer. Het is niet ongewoon SM-verzoeken te krijgen. Of trio-aanvragen. Je moet even door de platte taal heenkijken, maar dan heb je ook wat. Seks.

4. Maak er een dagje samen van. Iedere zondag is er ergens wel een markt in een park waar hipsters je lavendel- of venkelsalami willen aansmeren. Iced cappuccino met een dubbele shot sojamelk. Rugzakken van geitenhaar. Etcetera. Je vader is ook ooit een boef geweest. Geef hem het gevoel dat hij er nog bij hoort. Neem hem mee naar de plekken waar het te doen is. Trakteer je vader op Vaderdag op een Chai Latte. Of gewoon op een ouderwets bananenbiertje.

5. Vergeet vaderdag. Je vader zal het zelf waarschijnlijk ook niet in de gaten hebben. Daar is hij namelijk vader voor.