Spring naar de content

Tv kijken zonder tv: real-life serie Summerbreak volgt u via de sociale media

De zomer breekt aan (dit weekend pas echt) en het wordt tijd voor zon, zee, strand, park en meer huid-zichtbaarheid in het straatbeeld. Tijd om u los te scheuren van uw tv-bij-de-open haard en de dagen te plukken. Maar wat nou als u niet zonder uw favoriete tv-series kan?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Nivard

Voor de mensen die van het weer willen genieten maar toch geen moment van de mooiste tv willen mensen is er naast uitzending gemist iets nieuws. Tv zonder tv.

Bizar concept
Het klinkt bizar, maar toch is het zo. De makers van Laguna Beach, de razend populaire serie die tot in den treure op MTV werd herhaald, komen met een nieuwe realitysoap met de toepasselijke titel @summerbreak. Kort uitgelegd: Vanaf afgelopen maandag brengt een groep ‘high school’ vrienden een laatste zomer met elkaar door alvorens door het hele land te gaan studeren. Waar normaal gesproken continu een cameraploeg aanwezig zou zijn, produceren deze jongeren het ‘programma’ zelf. Via Twitter, Facebook, Youtube en andere social media houden ze je op de hoogte van wat er gebeurt. Ideaal dus om, terwijl je zelf ook een ‘summerbreak’ aan het houden bent, op je telefoon te volgen.

Bovendien ben je 24/7 op de hoogte. Waar tv-afleveringen een samenvatting zijn van wat de afgelopen tijd is gebeurd, kun je het nu live volgen. Ziet u het al voor u? Het hele strand in rep en roer omdat een van de personages vreemd is gegaan?

Nadelen
Een origineel concept, waarvan het natuurlijk de vraag is of het gaat werken. Want eerlijk is eerlijk, hoe leuk is een figuur als Matsoe Matsoe nog als je hem niet ziet? Dat Haagse accent hoor je niet op Twitter. Er zijn Youtube filmpjes, maar grof taalgebruik en naakt mogen daar officieel weer niet. Tel daarbij op dat realitysoaps voor een groot deel in scene worden gezet, en wij vragen ons af of dit niet een manier is om het bedrog nog makkelijker te maken.

Onze recensie zonder het gezien te hebben komt dan ook uit op drie sterren. Maar daar kunnen nog een paar sterretjes bij of af, nadat we het gevolgd hebben. Dat kunt u ook, via @summerbreak op Twitter.

Onderwerpen