Spring naar de content

Martina Hingis en andere opmerkelijke tenniscomebacks

Martina Hingis kondigde deze week haar terugkeer op het hoogste niveau aan. Volgende week gaat zij op de California Open dubbelen met Daniela Hantuchova. Het is alweer de tweede comeback van Hingis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

In 2003 hing zij haar tennisracket aan de wilgen na aanhoudend blessureleed. Drie jaar later keerde Hingis redelijk succesvol terug in het WTA-circuit. De Zwitserse won drie titels en bereikte de zesde plaats op de wereldranglijst. In 2007 werd zij betrapt op het gebruik van cocaïne. Ondanks dat Hingis haar onschuld volhield werd ze voor twee jaar geschorst. Ten opzichte van andere sporten is de comeback in het tennis relatief populair. HP/De Tijd zet drie andere opmerkelijke comebacks op een rijtje.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Thomas Muster-Younes El Aynaoui1. De Oostenrijkse gravelkoning Thomas Muster keerde na elf(!) jaar terug op de tennisbaan. Hij was 42 jaar toen in Braunschweig tijdens een challenger zijn typische gekreun weer te horen was. Ondanks een keihard trainingsschema werd zijn terugkeer geen sportief succes. Nadat 25 van de 27 wedstrijden (voornamelijk op het tweede niveau) verloren gingen werd Muster wijnboer.

 

US Open Tennis2. De meest succesvolle terugkeer komt op naam van Kim Clijsters. De Vlaamse stopte na veel blessures met tennis en kon zich op het moederschap concentreren. Het tennisbloed kroop waar het niet gaan kon en in 2009 speelde Clijsters een beperkt aantal toernooien. Ze werd enkele weken naar haar comeback met een wildcard toegelaten tot de U.S Open en won prompt het toernooi.

 

TENNIS-ATP-SENIORS-BORG3. Tegenwoordig kennen we Björn Borg als de man die met zijn naam net boven menig broekrand uitsteekt. Tot zijn 26e was de womanizer welhaast ongenaakbaar op de tennisbaan. Ondanks zijn succes besloot Borg in 1982 op vroege leeftijd te stoppen. Het tennis bracht hem geen plezier meer. In 1991 werd zijn terugkeer in Monte Carlo een lachertje. Borg verscheen ongetraind op de baan. Tijdens zijn afwezigheid had het tennis flinke ontwikkelingen doorgemaakt. Zo waren tennisrackets niet langer vervaardigd uit hout, maar gemaakt van het lichtere grafiet. Borg bleef als enige tennissen met het houten racket dat hem vele successen had gebracht. De magie van nostalgie legde het echter af tegen moderne innovaties. Alle twaalf wedstrijden die Borg na zijn terugkeer speelde gingen verloren.