Spring naar de content

Hoe Estelle Gullit Badr Hari kan redden

Lieve Estelle, 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Sinds enige tijd volg ik jouw verkering op instagram. Badr heeft een privéaccount, maar nadat ik hem een verzoek had gestuurd om hem te mogen volgen, werd ik aan de uitverkorenen toegevoegd. Badr en ik kennen elkaar niet persoonlijk, ik weet zijn redenen niet mij toch te accepteren. Ik denk dat Badr zijn volgers niet hoeft te kennen. Liever niet zelfs. Ik denk dat Badr zijn account privé houdt om zijn vijanden buiten de deur te houden.

Net als bij Prins Bernhard vroeger, mag je Badr, of je mag hem niet. Ik had vanaf het begin een erg groot zwak voor jouw verkering. Een ongecontroleerde vechtmachine, een moderne tragische held, een romanticus, hij werd geduid vanuit allerlei perspectieven. NRC handelsblad schreef over hem, Wilma Nanninga kon geen genoeg van hem krijgen. Ik zie mijzelf als een kruising tussen NRC Handelsblad en Wilma Nanninga, dus ik consumeerde ieder nieuwsbericht.

Als kind was ik een grote fan van Ruud Gullit. Maar ik begreep ook wel dat jij er na de zoveelste affaire van jouw jagende echtgenoot geen energie meer voor had. Ik hoefde er geen seconde over na te denken me voor jullie kant uit te spreken, tegen Ruud. Ook al had Badr een reputatie. Zijn destructieve kant fascineerde mij. Het zal de stiekeme jurist in mij zijn dat ik Badr niet wilde veroordelen. Zelfs toen hij had huisgehouden tijdens Senastion White in de Arena, hoopte ik voor jullie beide op een goede afloop. Uiteindelijk kwam Badr vrij. Maar hij ging direct de mist in, hij bezocht een horecagelegenheid. Ik begreep het niet. Hoe had dit fout kunnen gaan? De regels werden duidelijker gemaakt. Badr leek zich te gedragen. Ik was opgelucht.

Toch maak ik mij sinds ik als volger aan Badrs instragamaccount ben toegevoegd, weer zorgen. Badr post foto’s van stapels bankbiljetten die hij wint, van zijn auto’s met Duitse kentekens die hij door de PC Hoofststraat rijdt, met de uitleg: ‘als ik me ferraris bentleys en lamborghinis op Nederlands kenteken zet ben ik volgende week failliet; een foto van zijn vechtersblik, met het onderschrift: ‘Love me or hate me, i swear it won’t make me or break me’, of Badr in de sportschool: ‘Hello haters, im the best kickboxer OFF ALL TIME!!! Everybody knows it and the Fighters too!!! I knock everyone down!! (gevolgd door hastag cocky).

Als ik mijn broertje, die op het hoogste niveau hockeyt, dit soort teksten zou horen spuien, zou ik het hem vanwege zijn jeugdigheid (17 jaar oud), vergeven. Maar ik zou hem bevelen de posts te verwijderen. Hij is niet de beste hockeyer. En Badr is niet de beste kickboxer ooit. Die dingen kun je niet bewijzen. Dus je kan ze ook niet zeggen. Het staat dom. Niemand houdt van domme mensen.

Onlangs las ik dat jij gezegd had dat het niet altijd even makkelijk is met Badr samen te zijn. Zijn ex-vriendinnen zouden op dit moment stoken en Badr zwart maken. Sylvia Geersen bekende in Ranking the Stars dat Badr erg jaloers is aangelegd, en dat het daarom niet werkte tussen hen. Je liet aan weekblad Story weten dat jullie relatie echter niet onder al deze druk zal bezwijken. Ik denk dat jullie genoeg van elkaar houden om deze vrouwenterreur te trotseren. Daar liggen de problemen niet.

Mijn liefdesleven heeft veel pieken en dalen gekend, ik wil niet zeggen dat ik echt visie heb op hoe liefde kan slagen, maar ik heb in ieder geval ervaring. Ik denk dat je de puber in Badr niet langer mag voeden. Je ziet er iets volwassener uit dan je bent, maar je bent wel al moeder. Je moet wijsheid bezitten. Voed Badr wat beter op. En hij zal de beste verkering zijn.

Liefs,

OK