Spring naar de content

Seks op de camping, kan dat?

Ons plekje is acht bij acht meter, mailt de campinghouder me van tevoren. Of de tent er wel op past, vraagt ze erbij. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pauline Bijster

Die past. We hebben alleen niet zo heel veel zitruimte over. Maar we wilden per se deze camping, want die kreeg een 9,4 op Zoover. Een rustige camping met een adembenemend uitzicht. Er liep een beekje doorheen. Het sanitair was erg schoon. De camping was niet zo groot, en goedkoop. Je kon er lekker eten en ’s ochtends werden verse broodjes gebracht. In de buurt waren meren en watervallen, grotten en oude stadjes om te bezoeken. Het was niets voor tieners die van feestjes houden, stond op Zoover. Maar we waren gelukkig geen tieners en we hielden wel van feestjes maar niet per se op de camping waar we (voor het eerst) met de kinderen zouden gaan kamperen.

De camping is prachtig.
De buren zitten erg dichtbij.
Ik heb voor het laatst gekampeerd toen ik een jaar of twaalf was. Daarvoor ieder jaar. Maar toen waren mijn broertje en ik te klein om zelf iets te doen, dus eigenlijk kampeerde vooral mijn vader. En zaten wij te chillen.

Ongemakkelijke gevoel
Die vakanties waren allemaal geweldig. Ik was toen natuurlijk te jong om seks te hebben of daarover na te denken. Hoewel ik wel mijn ouders heb ‘betrapt’ in een van die vakanties. Ik was echt klein (een jaar of zes?) en ik vermoed dat ze dachten dat ik sliep. In het andere tentje. Maar ik was wakker, en ging op onderzoek uit. Toen ik hen op elkaar zag liggen, wist ik niet precies wat ze aan het doen waren, maar ik kreeg er wel een heel ongemakkelijk gevoel bij. Ik denk dat ik snel weer in dat andere tentje ben gekropen, maar weet het niet meer precies. Ik herinner me alleen dat beeld van hen, bloot. In dezelfde vakantie had een muis een nestje gebouwd in een wollen trui van mijn kleine broertje. De babymuisjes herinner ik me ook nog.

Daarna heb ik ook nog gekampeerd, op Lowlands bijvoorbeeld. Maar dat kon je moeilijk kamperen noemen: het kapotte koepeltentje stond in drie minuten tussen de brandnetels en de plasplekken tussen de bomen, waar we sliepen. Het ‘slapen’ was slechts een paar uur, want vanaf het laatste feestje totdat de zon weer opkwam, was echt kort. Op Lowlands in het tentje hadden we seks. Dat was héél krap, want het was echt een piepklein tentje, ook nog kapot. En héél warm, veertig graden of zo. Ik denk niet dat iemand er last van had, want er was op dat moment niemand in zijn tent, of wel, maar dan sliepen zij, of waren ze dronken, of waren ze toch alleen maar met zichzelf bezig.

Maar nu
Nu zijn we écht aan het kamperen. In een bungalowtent. Met drie kinderen in diezelfde tent. En anderhalve meter verderop de buren. Op een camping waar het rustig is. Waar iedereen overdag tripjes maakt, gaat zwemmen of een boek leest. Waar de mensen allemaal eten om een uur of zeven, waar je je tanden poetst in je badjas terwijl de buurman de afwas doet.
Waar iedereen tegelijk rond een uur of tien, elf naar bed gaat.

Op je aller-aller-stilst. Hoor je het water van het beekje kabbelen? De stemmen in de verte, het ruisen van de wind, iemand zuchten in zijn slaap? Ssst…