Spring naar de content

Rechtszaak invalide juwelier afgelast: verdachte is met vakantie

Verdachten moeten ook met vakantie, nietwaar? De 25-jarige Amsterdammer die ervan verdacht wordt een rol te hebben gespeeld bij een gewelddadige overval op een juwelier in ieder geval wel. Hij ligt op dit moment, op de dag dat hij voor zou moeten komen, hoogstwaarschijnlijk te genieten van de zon, zee en strand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op, en zware mishandeling van, juwelier Jos Kamerbeek uit Nijmegen. In april 2011 werd de juwelier in zijn winkel overvallen, viel na een worsteling in een bouwput, liep een gedeeltelijke dwarslaesie op en is nu blijvend invalide.

“Het is vrij ongebruikelijk dat een zaak om deze reden moet worden verzet, maar af en toe komt het voor”, zegt een woordvoerder van justitie in dagblad De Gelderlander. “Wij zijn pas vorige week van de vakantie op de hoogte gebracht door de advocaat van deze verdachte.” Zijn advocaat van de verdachte wil niet inhoudelijk reageren.

Dit is overigens niet de eerste rechtszaak die deze week wegens vakantie wordt verplaatst. Gisteren werd de zaak tegen de 38-jarige R. van den B. uit Deventer – verdacht van hennepteelt en het bezit van harddrugs – ook verzet, omdat zowel de verdachte als de advocaat op vakantie zijn.