Spring naar de content
bron: anp

Albert Verlinde: ‘Natuurlijk, het is allemaal lucht’

Hij kan knap vals zijn, geeft hij zelf toe, en houdt enorm van fluf. Toch noemt de roddelkoning en makelaar in musicals zichzelf een moralist. En heus, RTL Boulevard heeft óók een maatschappelijke functie. ‘Wij geven het publiek een gevoel van bonding.’  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jojanneke van den Berge

In een vorig leven was Albert Verlinde (52) een klein jongetje dat werd vergast in Auschwitz. Dat is de reden dat hij, zo vertelde een handlezer hem, in het begin van zijn leven wat traag op gang kwam. Tot zijn achttiende leefde hij in een cocon: van buiten de zogenaamd heteroseksuele jongen, van binnen de dromerige tiener die op mannen viel. Aan een weinig florissante musicalcarrière gaf hij de brui toen hij voor de hoofdrol in Les Misérables werd gepasseerd door Danny de Munk.

Maar op tv nam hij revanche. De afgelopen twaalf jaar groeide hijzelf uit tot de meest succesvolle ‘valse nicht’ van Hillywood (jaarsalaris negen ton), en zijn programma RTL Boulevard tot het entertainment-zwaard van Damocles. Met zijn musical-imperium Albert Verlinde Entertainment, dat miljoenenproducties als Shrek aflevert, steekt hij Joop van den Ende naar de kroon.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap