Spring naar de content

Economische groei: Nederland krimpt verder in het 2e kwartaal

In het 2e kwartaal van dit jaar kromp de Nederlandse economie verder, met 0,2 procent. Dat is het derde kwartaal op rij. Vergelijken we met een jaar geleden, dan is de krimp 1,8 procent. Dat maakte het centraal Bureau voor de Statistiek om 9:30 uur bekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

De signalen staan op alle belangrijke terreinen nog altijd flink op rood. De investeringen namen 9,4 procent af. De consumentenbestedingen dalen verder. Er gingen 147.000 banen verloren. De export kromp.

Eerder kwamen Frankrijk en Duitsland met hun economische groei in het 2e kwartaal. Die bedroeg respectievelijk 0,5 en 0,7 procent, van kwartaal op kwartaal. En 0,3 en 0,5 procent van jaar op jaar. Daarmee is Frankrijk uit de recessie, Duitsland was er nooit in.

Spannend is het ook omstreeks 11:00 uur, dan wordt het geconsolideerde cijfer van heel Europa bekend gemaakt. Maar ook het Centraal Planbureau kwam met de Najaarsraming die de basis zou moeten vormen van de Miljoennota die we over ruim een maand gaan zien. Mijn gedachten daarover leest u hier.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, ASML, DSM, Heineken, KPN, Philips, Shell en Unilever en is (heel even) Long in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn. Volg Dr Doom op Twitter.
———

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd op Twitter