Spring naar de content

Wat te doen na Breaking Bad? Zes tips voor de verstokte serie-kijker

Breaking Bad is weer begonnen en dat hebben we geweten. Op twitter en facebook barstte het los van vreugde dat een van de vele populairste series weer begonnen is. Maar wat doet u als aanhanger van Walter White en Jesse Pinkman als er weer een seizoen klaar is? Een zestal tips voor de verstokte serie kijker (en voor de verstokte fan die ze allemaal al kent maar zich herkent in de symptomen van een serieverslaving: ze zijn de moeite van het herbekijken waard):

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Nivard

1. Modern Family. U volgt drie gezinnen die onderling ook familie zijn en derhalve ook continue met elkaar bezig zijn. Afleveringen van ongeveer 20 minuten die heerlijk wegkijken door het hoge tempo. Met personages als Cameron Tucker, een homo die een clown als alter-ego heeft en Phil Dunphy, de ‘coole vader’, kunt u vier seizoenen van 24 afleveringen genieten.

2. Mad Men. Waarschijnlijk een van de beste series ooit gemaakt omdat werkelijk alles klopt. De kleding, de huizen, de stijl, het lijkt alsof het in de zestiger jaren is opgenomen. Voor de vrouwen: Jon Hamm speelt de hoofdrol. Voor de mannen: Christina Hendricks is ook veelvuldig in beeld.

3. Game of Thrones. Als u dit nog niet gezien hebt mag u eigenlijk geen gebruik maken van deze tips, maar vooruit. Kijk het, en hecht vooral niet te veel aan de personages. Hier meer redenen waarom u deze serie moet kijken.

4. The Walking Dead. Apocalyps nummer honderd in een film of serie, maar deze springt er uit. Het concept laat zich raden, de hele wereld is veranderd in zombies op een paar overlevers na. Deze serie roept heel erg het ‘Nou vooruit nog eentje dan’-gevoel op.

5. Life. Wat minder bekend, maar daarom niet minder leuk. Damian Lewis is hier een detective die onterecht heeft vastgezeten en daarom heel veel geld heeft. Naast een schadeloosstelling heeft hij aan zijn jaren in de gevangenis nogal rare gewoonten overgehouden, maar is nog steeds briljant in het oplossen van misdaden. Het lijkt op CSI, maar dan veel en veel leuker.

6. Oud Geld. Om er ook nog wat van eigen bodem er in te stoppen, en eens een keer niet Penoza, deze oude serie. Is van een hele tijd terug (1998) maar staat nog steeds als een huis. U volgt een familie met, u raadt het al, oud geld.