Spring naar de content

Hero Brinkman introduceert vrijdagmiddagborrel bij recherche

Hé, hoi, hallo. Ik was de koning van de gang. Mijn eerste werkdag was een feest van herkenning, ik kende praktisch iedereen en degenen die ik niet kende, kenden mij inmiddels wel. Waar de PVV al niet goed voor is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Vis

Nadat ik uit die Stasi-partij stapte, richtte ik mijn eigen partij op, de Onafhankelijke Burger Partij (OBP), in mijn vriendenkring ook wel de Oerhollandse Borrel Partij genoemd. Ik borrelde meer dan ik politiek bedreef, grapten zij. Politiek bedrijven ís borrelen, zei ik dan.

Bij de politie is geen sprake van een borrelcultuur. De mannen van de straat gaan om vijf uur naar huis en eten rond half zes wat de pot schaft. De mannen van de recherche hebben geen 9 tot 5-mentaliteit, maar op vrijdag een borrel drinken met collega’s is er niet bij. Daar wil ik verandering in brengen. Ik zal eind deze week eens een interne memo sturen. Of een briefje op het prikbord hangen.

Wat ik verder precies ga doen bij de Amsterdamse politie is nog onduidelijk. Voorzitter van de bond Han Busker vindt me een ritselaar. Dat moet hij nog eens zeggen. Hij is bij deze in elk geval niet welkom op de vrijmibo.

Een herintredingsprogramma, ik blijf het een dubieus klinkende naam vinden. Alsof ik opnieuw moet integreren in het korps, terwijl ik niet uit het personeelsbestand ben geweest. Tijdens mijn politiek verlof was ik hoogstens van de loonlijst af. Terugkeren mocht altijd, zo hadden we het afgesproken. Dat ik in de tussentijd op een andere manier in aanraking kwam met justitie is de aanleiding voor deze opleidingsperiode. En ze hebben tijd nodig om een passende functie te vinden. Terug naar de ME zal het niet worden, het is niet verstandig als ik met m’n bek de straat op ga, ook al is het met een helm op.

Ik ben benieuwd of ik een twitterhandleiding bij mijn nieuwe contract krijg. Op de sociale media reageer ik namelijk klakkeloos op iedereen, ik hou van transparantie, maar daar denken ze bij de recherche vast anders over.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week Hero Brinkman naar aanleiding van het nieuws dat het voormalig PVV-Kamerlid weer terug is bij de politie.