Spring naar de content

Speelfitness

De grote mensen doen iedere week aan speelfitness. In de speeltuin gaan ze schommelen, van de glijbaan en in het klimrek. Ze willen zo dun worden als kinderen. Een vrouw zegt tegen de trainer dat ze buikpijn heeft. Hij zegt dat ze eerst buikpijnformulieren in moet vullen voordat hij haar buikpijn erkent.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Joubert Pignon

De grote mensen spelen verstoppertje. Meneer de Bree is hem. Hij moet tot twintig tellen, in de tussentijd moeten de andere grote mensen zich verstoppen.
Meneer de Bree roept dat hij komt en haalt zijn handen voor zijn ogen weg. Hij kijkt naar een speelhuisje, wijst op het speelhuisje en roept: “Buut, mevrouw… eh… Hoe heet u ook alweer?” Vanachter een boom, achter meneer de Bree, klinkt een stem: “Mevrouw Uilenbroek! Maar zeg maar Annie!” Meneer de Bree draait zich om en zegt: “Buut Annie!” Hij wijst op de boom. Mevrouw Uilenbroek is af en sjokt naar meneer de Bree toe.

Twee grote mensen gaan samen, in een grote, speciaal gemaakte grijsblauwe jas waar ze tegelijkertijd in passen, van de glijbaan. De jas heeft één rits, precies in het midden. De jas heeft twee mouwen. De twee grote mensen kunnen allebei één arm door de jas steken. Of één van de twee kan beide armen door de mouwen steken, maar dat moeten ze zelf maar uitvechten. Tegenover de speeltuin is een tuincentrum waar je je huisdier gratis kunt laten wegen. Na afloop eten de grote mensen samen patat en drinken ze water uit een zelf meegebracht flesje.

Joubert Pignon is schrijver. Vorig jaar verscheen bij uitgeverij Atlas Contact zijn eerste boek ‘Er gebeurde o.a. niets’.

Onderwerpen