Spring naar de content

Peter Rehwinkel kan zijn eigen ramp niet eens managen

Fuck! Shit! Kut! (Nee, daar is geen woord Spaans bij, ondanks de talencursus van 3.150 euro die ik bij de gemeente declareerde.) De correspondent van het AD heeft een rondje gebeld met het UCLG in Spanje en nu hebben die klojo’s daar gezegd dat ze me helemaal niet hebben benoemd tot Special Representative on Local Government Disaster Management. Coños!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Ik kickte op die titel, man. Ik zette het op Facebook, trots dat ik namens duizenden gemeenten wereldwijd mijn bijdrage mocht gaan leveren aan betere facilitering van lokale overheden bij natuurrampen en humanitaire crises. 151 mensen liketen dat bericht.

Van die nare comments die eronder staan, trek ik me niets aan. Ik probeer iets goeds te doen, vrijwillig mensen in nood te helpen. En wat krijg ik? Opmerkingen dat ik een narcist ben, dat ik in mijn eigen sprookjes geloof en dat een baan bij de Efteling me beter zou passen. Het volk begrijpt er niets van. Vind je het gek dat ik me niet schuldig voel over het wachtgeld dat ik straks krijg? Ha, die poen wordt indirect door Nederlandse burgers betaald, dat zie ik bij dezen als compensatie voor al dat onbegrip dat jullie digitaal over me uitstorten.

En dan ook nog Plasterk over me heen met zijn regeltjes en wijze lessen. Naast mijn vrijwilligerswerk in Barcelona moet ik blijven solliciteren naar een betaalde baan. Anders kom ik niet in aanmerking voor het wachtgeld. Ik ben de dupe van mijn eigen bekendheid, een publieke figuur moet het goede voorbeeld geven zeker. Anders kan iedereen zijn baan opzeggen, een uitkering trekken en wat vrijwilligerswerk doen – is dat het signaal waar je bang voor bent, Ronald? Prima joh, ik schrijf wel een paar sollicitatiebrieven. We zullen zien welk Hollands bedrijf me uitnodigt als ik als voorwaarde stel dat ik vanuit Barça wil werken.

Ik ben helemaal klaar met Groningen. Met Nederland eigenlijk, dat kleine, bekrompen gedoe. In Spanje kan ik grootse projecten gaan leiden en internationaal aanzien verwerven. Ze zien me als een deskundige: bedankt Haren! Project X is mijn ticket to the tropics, zoals mijn vriend Gerard Joling het zo mooi zingt. Want naar de zon ga ik, of ze bij de United Cities and Local Governments (UCLG) nou een bureau voor me hebben of niet.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen naar aanleiding van een artikel in het AD dat hij een baan als rampenspecialist bij een organisatie in Barcelona die lokale overheden helpt bij rampen min of meer verzon.