Spring naar de content

Record: David Bowie maakt videoclip voor nog geen tientje

Twaalf dollar en negenennegentig cent. Dat betaalde David Bowie naar eigen zeggen voor een nieuwe USB-stick om de clip van het nummer Love is Lost op te zetten. En dat was dan meteen ook het enige dat de Brit uitgaf aan zijn nieuwe video: hij maakte de clip zelf, met de hulp van wat vrienden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Volgens Bowies platenmaatschappij, Columbia, nam de muzikant het clipje op in de gang van zijn kantoor in New York. Hij gebruikte daarvoor gewoon zijn eigen privécamera. Samen met assistent Jimmy King en vriendin Coco Schwab schreef hij het plan voor de video, nam hem op en monteerde hem. Na twee dagen werken was hij af. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens de 66-jarige zanger is het resultaat een filmpje in gothic-sferen geworden, dat perfect past bij de sfeer van Halloween. Voor nog geen tientje in euro’s was Bowies nieuwste werkje dus klaar om vertoond te worden. Een record!

Onderwerpen