Spring naar de content

‘Te weinig geld naar asfalt’: hoe het CDA de VVD vol gas rechts inhaalt

Het ministerie van Infrastructuur & Milieu, waar VVD’er Melanie Schultz van Haegen de leiding heeft, kan net zo goed worden opgeheven, vindt het CDA. De partij deelt een flinke tik uit naar de VVD: “Je kunt er ook een staatssecretariaat van maken.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Au, au, au. Het CDA begint de VVD op steeds meer fronten rechts in te halen nu de liberalen gebonden zijn aan het regeerakkoord met de PvdA. Wat betreft defensie, veiligheid én lastenverzwaringen staat het CDA nu rechts van de VVD.

Of dat ligt aan het CDA of aan de VVD is natuurlijk de vraag, maar het is een feit dat VVD-bewindslieden Hennis, Opstelten en Teeven om de haverklap worden aangepakt en een flink pak rammel krijgen van een van de dertien CDA-Kamerleden.

Het volgende VVD-slachtoffer waar het CDA zich op werpt is minister Schultz van Haegen. Meer asfalt voor de ‘hardwerkende Nederlander’ is een van de unique selling points van de VVD. Echter, volgens CDA-Kamerlid Sander de Rouwe is er de afgelopen acht maanden al 8 miljard euro uit het potje verdwenen van het budget voor infrastructuur.

Al dat geld gaat dus niet naar investeringen in het wegennetwerk, maar naar een ander ministerie. Tegen De Telegraaf zegt De Rouwe vrijdagochtend: “De pinautomaat van dit kabinet staat op het ministerie van Infrastructuur.” Een ‘infra-ramp’ is het gevolg, meent De Rouwe.

Het ministerie stelt volgens het CDA inmiddels zo weinig voor, dat er helemaal geen volledig ministerie meer voor nodig is. Een staatssecretariaat is genoeg. “De VVD-minister staat erbij en kijkt ernaar. Ze lijkt het allemaal wel best te vinden.” En zo haalt het CDA de VVD vol gas rechts in.