Spring naar de content

Blauw oog voor beleggers in ING

Woensdagochtend maakte ING de cijfers over het 3e kwartaal bekend. De koersreactie zal voor veel beleggers in het aandeel een koude douche zijn geweest maar op andere manier dan u misschien denkt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

Gisteren – en dus vanochtend in de financiele pers vóór beurs – was er veel aandacht voor mogelijke voorwetenschap, zonder duidelijke aanleiding daalde het aandeel meer dan 3 procent. Wetende dat ING vandaag met cijfers zou komen was dat een bijzondere koersontwikkeling, ook al omdat de AEX weliswaar daalde maar veel gematigder.

Dinsdag tikte ING een koers van € 9,253 aan bij een bovengemiddeld volume, beleggers voelden nattigheid. Woensdag werd op het moment van schrijven ( ca. 14:00 uur) intraday al een koers van € 9,879 aangetikt, een verschil van bijna 7 procent met de laagste koers op dinsdag.

Leuk voor degenen die het aandeel gisteren op de bodem oppikten. Maar een blauw oog voor hun tegenpartij die het verkochten. Want zovaak komt het niet voor dat je binnen één dag op de beurs 7 procent kunt verdienen zonder er sprake is van bijzonder nieuws.

 

Onderwerpen