Spring naar de content

Volwassen worden? Koop meer toiletpapier

Het afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag. Terwijl ik er net aan begin te wennen dat ik niet meer in mijn tienerjaren zit, komt het volgende decennium al akelig dichtbij. Over twee jaar is het afgelopen met de twintigerspret. Hoog tijd om extra deodorant en wc-papier in te slaan dus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisette Wouters

Wanneer ben je volwassen? Als je elke dinsdag op tijd de vuilniszakken buiten zet? Als je een witte bloes langer dan twee uur schoon kunt houden? Als je een usb-stick altijd op de veilige manier verwijdert? Of als je een goede lasagne op tafel kunt zetten?

Volwassen worden doe je zoHoewel mijn lasagnes al aardig op niveau zijn, weet ik dat ik er nog lang niet ben. Ik heb namelijk maar één deodorant in mijn bezit. Dat schrééuwt onvolwassenheid. Een belangrijke stap naar de grotemensenwereld is namelijk een uitgebreide deodoranthuishouding, schrijft Kelly Williams Brown op haar blog: Adulting: How to become a grown-up in 468 easy(ish) steps. Wie volwassen wil doen, heeft een deodorant voor op de badkamer, eentje voor in de auto (die moet ik dan ook even aanschaffen), eentje in de handtas en eentje die ze allemaal overheerst: in een laatje op het werk. Want, zegt de Amerikaanse schrijfster, er komt zeker één dag in het jaar dat je daar ontzettend dankbaar voor bent.

Patatgeneratie
Ik zeg inderdaad volwassen doen in plaats van volwassen zijn. Kellys blog en bijbehorende boek zijn niet geschreven voor bijna-dertigers die tien jaar geleden al met een tevreden glimlach een kind aan hun borst hingen terwijl ze de bloes van hun man stonden te strijken om daarna voor de hele week boodschappen te doen en verse tulpen op tafel te zetten. Het is meer bedoeld voor bijna-dertigers zoals ik, die op hun 28ste nog in een studentenhuis wonen (ik prefereer de term ‘vriendenhuis’), die planten niet langer dan een jaar in leven kunnen houden en beter niet hun zondagse kleren kunnen dragen als ze spaghetti gaan eten.

En die zijn er best veel binnen mijn generatie, de patatgeneratie. We zijn opgegroeid met Villa Achterwerk en Raketjes, werden daarna even gabber of alto en gingen uiteindelijk studeren en feesten. Nu is het later. Ergens willen we heel graag volwassen worden, maar eerst willen we nog even een jaar naar het buitenland, Spaans én Italiaans leren, freelancen, beroemd worden, festivals afstruinen en single zijn. De wereld ligt aan onze voeten en nu hebben we keuzestress.

Toiletpapier bulken
Kelly Williams Brown is een van ons. Zij heeft de oplossing gevonden: ook al voel je je nog niet volwassen, je kunt wel alvast doen alsof. Stap 1: sla altijd groot in als het op toiletpapier aankomt. Toiletpapier heb je altijd nodig. Het raakt niet over de datum of uit de mode en er is niets vervelender dan bezoekers die op z’n Indiaas hun linkerhand moeten gebruiken bij gebrek aan toiletpapier. Schroom dus niet en neem de extra-extra-bulk-verpakking. Wees eerlijk: waarom zou je 24 rollen kopen als je er ook 48 tegelijk in huis kunt halen?

Volwassen: Kleed je naar het weer of zeur niet over de kou
Volwassen: Kleed je naar het weer of zeur niet over de kou

 

Wil je ook volwassen doen? Was je handen dan niet meer met je jas aan (natte mouwen), zet lege verpakkingen niet meer terug in de koelkast, kleed je naar het weer – of zeur niet over de kou, vind een sport waarmee je kunt leven, doe de kastdeur dicht als je daar klaar bent, hang je kleren aan hangers en zorg dat je altijd een tientje op zak hebt. O ja, en doe in de auto – als je die hebt – je gordel om.

Gelukkig heb ik nog twee jaar om te oefenen.

Onderwerpen