Spring naar de content

Monty Python is terug! De beste sketches

Monty Python komt terug. Althans, voor één keer. Ze gaan volgend jaar juli optreden in de O2 Arena in Londen. Voor de nieuwe generatie Nederlanders is de komediegroep Monty Python ‘iets van vroeger’. Het is ook niet zo gek dat tegenwoordig niemand ze meer kent, want de heren waren met name actief in de jaren ’70 en ’80.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Juist daarom is het tijd voor een compleet willekeurig overzicht van de beste sketches van misschien wel de beste komedianten die de Britten hebben voorgebracht. Het zijn misschien niet volgens iedereen de allerbeste – smaken verschillen – maar we wagen een poging. En als u het er niet mee eens bent, zet vooral uw favoriete sketch in de comments hieronder!

Ook wie Monty Python absoluut niet kent, moet deze sketch een keer ergens hebben gezien, misschien tijdens een les Engels op de middelbare school of anders tijdens een herhaling op televisie. Dead Parrot:

En deze dan: een schaars geklede vrouw lokt de melkboer mee naar binnen zodra hij een paar flessen melk bij de voordeur zet. Er wordt geen woord gezegd in de hele sketch. De melkboer gaat maar wat graag mee naar boven, tot hij ontdekt dat… The Milk Man:

Deze sketch uit 1970 over Spam is nog altijd populair op het internet. In ieder gerecht op het cafémenu zit Spam, het welbekende ingeblikte varkensvlees. Enfin, kijk zelf maar. Spam:

En als laatste Monty Pythons Ministry of Funny Walks, nog altijd even hilarisch als toen. De sketch had door niemand anders van het team beter kunnen worden gedaan dan door de boomlange John Cleese. Ministry of Funny Walks: