Spring naar de content

Udense school ontslaat docent, leerlingen komen in opstand

Meester Arno is ontslagen van het Udens College, omdat hij (drie maanden geleden) een ‘ontoelaatbaar’ aanstootgevend filmpje heeft getoond aan leerlingen. Dat filmpje, met een seksuele tint (maken we op uit de uitleg in het filmpje hieronder), kreeg de docent opgestuurd van zijn neef Wesley van de Ven, die denkt dat zijn oom het filmpje op de verkeerde locatie opende. Per ongeluk. Hij wist namelijk de inhoud van het filmpje niet voordat hij het opende. Niet heel slim en een beetje naïef van Meester Arno, maar reden voor ontslag?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Een grote groep leerlingen en ouders vindt van niet en is een protestactie gestart. Op Facebook en Twitter (#arnomoetblijven) strijden ze voor behoud van de docent. Leerlingen beschrijven hun shirt met de tekst ‘Arno moet blijven’ en delen daar foto’s van op sociale media. Volgens de reacties op de Facebookpagina moeten de leerlingen die de shirts dragen nablijven.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

 

arno 4

arno 2

De reden dat er nu pas een intern onderzoek is ingesteld terwijl het feit zich drie maanden geleden heeft afgespeeld, is omdat het schoolbestuur er pas nu van op de hoogte is gesteld. In het filmpje hieronder ziet u de schooldirecteur aan het woord.

Vandaag werd bekend dat de vertrouwensbreuk zodanig is geschaad dat het contract van de docent toch wordt ontbonden. Wellicht kan hij op scholen cursussen ‘omgang met nieuwe media’ gaan geven?

Onderwerpen