Spring naar de content

Woef, kef, blaf: dit apparaat leest de gedachten van uw hond

De evolutie staat nooit stil, maar voorlopig zullen honden vermoedelijk weinig ander geluid voortbrengen dan woef, kef of blaf. Dat is best lastig, als uw trouwe viervoeter u weer eens vragend staat aan te kijken met zijn hondenogen. Voor wie wil weten wat een hond denkt, wordt er gewerkt aan een gedachtenlezende headset: de No More Woof.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Het gaat om een klein apparaat dat spiksplinternieuwe technologie bevat met EEG-sensors en een Raspberry Pi-minicomputer waarmee gedachtenpatronen kunnen worden geanalyseerd. Die worden vervolgens vertaald in mensentaal en via een speaker hoorbaar gemaakt. We moeten dan denken aan eenvoudige gedachten als ‘moe’, ‘honger’ en ‘nieuwsgierig’. De wetenschappers zijn momenteel nog bezig om geld bij elkaar te krijgen voor de ontwikkeling van het product.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Kwaliteit en prijs van de No More Woof verschillen per versie. De No More Woof Micro kost 65 dollar en kan twee of drie verschillende gedachten analyseren en vertalen. De No More Woof Standard, die u 300 kost, kan er vier onderscheiden, en de luxe versie, No More Woof Superior, van maar liefst 1200 dollar, kan een kleur aannemen die wegvalt tegen de hondenvacht en maakt het uw hond mogelijk om hele zinnen te laten uitspreken, met een stem naar keuze. Op de website van No More Woof zijn al diverse stemmen te beluisteren.

Onderwerpen