Spring naar de content

Arnon Grunberg: ‘Iedereen kan zélf de Olympische Spelen boycotten’

Heeft Arnon Grunberg gelijk?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

In zijn Voetnoot in de Volkskrant schrijft de schrijver/microcolumnist dat een ieder die tegen het sturen van een ‘zware delegatie’ naar Sotsji is, dan ook maar niet naar de Olympische Spelen moet kijken op televisie. Zij die dat wel doen, zijn laf en hypocriet. Hij schrijft:

“Iedereen kan zélf de Olympische Spelen boycotten. Kijk niet. De Volkskrant zou de Winterspelen kunnen doodzwijgen. Dat gaat u een beetje te ver? Dát is het probleem, veel moreel verontwaardigden willen namelijk niets veranderen, zij willen slechts aan de wereld tonen dat hun handen schoon zijn en hun geweten rein is.”

Ook vindt Grunberg dat de koning en de minister-president evenveel recht hebben om naar Sotsji af te reizen als de atleten. “Op Twitter (Kustaw Bessems) las ik dat ‘de Koning van alle Nederlanders z’n middelvinger opsteekt naar homo’s & andere vervolgden.’ Dat is ongetwijfeld waar, maar geldt dat niet ook voor de atleten die naar de Winterspelen gaan? Ja, die atleten hebben jaren getraind, maar de koning heeft zijn halve leven getraind voor het koningschap.”